DC United wint van Philadelphia; Giovinco belangrijk voor winnend Toronto

DC United – Philadelphia Union

Koploper DC United heeft zaterdagnacht opnieuw drie punten weten te pakken. De ploeg van trainer Ben Olsen won in eigen huis met 2-1 van de Philadelphia Union.

De bezoekende club kwam via Sebastian Le Toux nog wel op voorsprong in het RFK Stadium. Vlak rust kregen de Unions een grote kans op de 0-2. Wenger raakte de lat na een weergaloos afstandsschot. Na rust kwam DC United meer in het spel voor. Vlak na rust werd het aanzetten beloond. Chris Pontius maakte gelijk voor DC. Vlak voor tijd werd de overwinning veilig gesteld. Chris Rolfe benutte een penalty.

Door de overwinning van DC United staat het met 25 punten uit veertien wedstrijden bovenaan in de Eastern Conference. NE Revolution volgt met een wedstrijd minder gespeeld op vijf punten.

Toronto FC – San Jose Earthquakes

Toronto FC heeft in de nacht van zaterdag op zondag met 3-1 gewonnen van de San Jose Earthquakes. Door de overwinning van Toronto in het eigen BMO Field Stadium staat het op de vijfde plaats in de Eastern Conference.

Toronto, met Sebastian Giovinco als uitblinker begon sterk. De Italiaan creëerde zelfde de eerste kans van de wedstrijd. Hij raakte echter de lat. Niet veel later opende Justin Morrow de score voor de thuisploeg. Op aangeven van Giovinco kopte de 27-jarige Amerikaan binnen. Niet veel later trok Chris Wondowlowski de stand gelijk. Het was voor de spits zijn 101ste goal in de Major League Soccer. Nog voor rust kwam Toronto opnieuw op voorsprong. Giovinco veroverde de bal, legde af op Luuk Moore die beheerst afrondde.

Na rust zette de San Jose Earthquakes aan. De bezoekers kwamen echter niet tot grote kansen. Uit de counter sloeg Toronto opnieuw toe en besliste hiermee de wedstrijd. Engelsman Warren Creavalle maakte de goal.

Foto’s: Twitter