FC Dallas verslaat Houston in Texaanse derby

Seattle Sounders v FC Dallas

In een Texaans onderonsje heeft FC Dallas gisteravond geen spaan heel gelaten van Houston Dynamo. Na negentig minuten stond er 2-0 op het scorebord, maar daarmee werd het wedstrijdbeeld nog zachtjes uitgedrukt.

Door vrij extreme weersomstandigheden begon de wedstrijd meer dan een uur later dan gepland, maar eenmaal afgetrapt begon pas het echte spektakel. Al in de eerste helft werd het machtsoverwicht van FC Dallas pijnlijk duidelijk. Vooral uitblinker Fabian Castillo bezorgde de verdediging van Houston de nodige kopzorgen.

Na al wat schoten gelost te hebben, kreeg Castillo na een half uur de bal aangespeeld aan de linkerkant van het veld. Hij nam aan op zijn borst en controleerde de bal op knappe wijze. Na twee verdedigers te kijk te hebben gezet, speelde hij de bal richting tweede paal, waar verdediger Jermaine Taylor de bal in eigen doel werkte.

Een klein kwartier later – vlak voor rust – vond Castillo zelf het net. Na een fijn een-tweetje met Mauro Diaz (die even daarvoor niet wist te scoren na een geweldige solo), schoot Castillo de bal in de rechterhoek, de eindstand daarmee bepalend.

Zoals het een echte derby betaamt, werden er talloze overtredingen gemaakt. Het is een klein wonder te noemen dat er maar zes kaarten werden getrokken en beide teams met elf spelers het kletsnatte veld verlieten. In de tweede helft waren er nog wat kansen over en weer, maar het scorebord veranderde niet meer.

Dankzij deze overwinning klimt FC Dallas naar de vierde plek in de Western Conference, met 26 uit zeventien. Houston Dynamo blijft staan op de voorlaatste plaats, met zes punten minder uit evenveel wedstrijden.

Dit weekend wordt er nog veel meer gevoetbald in de MLS, onder andere de New Yorkse derby staat op het programma. De recaps van alle wedstrijden zijn uiteraard te lezen bij SportAmerika.