MLS Play-Offs: Seattle wint spektakelwedstrijd tegen LA Galaxy

MSL-Playoff-Seeds

De reguliere competitie is afgelopen en dus kan nu het echte werk beginnen: de play-offs! Wie wordt de opvolger van Los Angeles Galaxy? Twaalf teams zijn nog in de running voor de MLS Cup, de komende twee dagen vallen daar nog vier teams af. De acht overgebleven ploegen spelen dan voor een plek in de conference finals. Afgelopen nacht werden er twee wedstrijden gespeeld met de kraker in Seattle als absolute uitschieter!

DC United – New England Revolution

479A6C7AE7F4AB755C91E135FC51DEB9
De nummer vier en vijf uit het Oosten streden voor een plekje in de conference semifinals. Beide teams hebben elkaar al twee maal eerder ontmoet dit seizoen. In New England werd het 1-1, maar in de hoofdstad won de thuisploeg met 2-1. Hoe verliep het deze keer?

Het werd een zoutloze wedstrijd waarin de angst regeerde. De partij begon nochtans schitterend met een wereld goal van Agudelo. De kans is groot dat we nu al het doelpunt van de play-offs gezien hebben. Geniet mee van dit o zo mooie doelpunt!

New England was de betere ploeg en ging door op hun elan. Dit leidde één minuut later tot opnieuw een grote kans. Hamid was echter bij de pinken. DC United had moeite om zich in de wedstrijd te knokken, hun eerste echte kans kwam er pas vlak voor rust en het was meteen bingo. Een vrije trap werd mooi binnengekopt door Pontius

Na de rust was het niet veel soeps, de actie kwam er pas in het laatste kwartier. DC United kreeg een strafschop na een handsbal, Rolfe ging achter de bal staan maar deze ging er niet in. Rolfe zette zijn foutje evenwel recht door tien minuten later wel te scoren. Espindola legde de bal slim terug en Rolfe had hem maar binnen te tikken.

New England moest nu komen en dat deden ze. In minuut 89 leidde dit tot een kans, maar opnieuw stond Bill Hamid in de weg. Wat een save weer van Big Bill! In de laatste minuut van de wedstrijd verdiende New England wel nog een penalty, maar deze kregen ze niet. Tot ergernis van Jermaine Jones, zijn frustratie leidde tot zijn tweede geel en dus rood. Het mocht allemaal niet baten, DC United won met 2-1 en plaatst zich zo voor de Conference Semifinals.

Seattle Sounders – LA Galaxy

11BBBCBAE3C96FB7C8CA8FED7B3D0AEA
In de eerste ronde van de play-offs krijgen we een heruitgave van de conference final van vorig jaar. Twee van de beste ploegen van de afgelopen jaren mochten het afgelopen nacht tegen elkaar opnemen. Het was de vierde keer dat beide teams tegen over elkaar stonden dit seizoen. LA Galaxy won hun twee thuismatchen en in Seattle werd het een gelijkspel.

Het werd een wedstrijd die vol zat met spektakel. Vooral in het begin van de wedstrijd viel de ene goal na de andere te noteren. Na vier minuten had Dempsey de netten al doen trillen. De man in vorm bij Seattle strafte een fout in de verdediging meteen af. Lang konden de Sounders niet genieten, want één minuut later stond het alweer gelijk. Na elf minuten was er dan Valdez. Opnieuw miscommunicatie in de verdediging bij LA, Gerrard en de doelman gingen in de fout, werd afgestraft door Seattle. Nog wad het niet gedaan, want even later stond het opnieuw gelijk. Zardes scoorde de 2-2 met een afgeweken bal en deze ging er heerlijk in.

Nadien namen beide partijen wat gas terug en was het wachten tot in de tweede helft op nog wat kansen. Dempsey prikte in minuut 48, maar zonder gevolgen. De volgende grote was wel raak. Het was Friberg die wederom kon profiteren van een fout in de verdediging bij LA. De kampioen van vorig jaar stond op de rand van de uitschakeling en verder dan nog een kans van Zardes kwamen ze niet. Seattle won zo een spektakelrijke wedstrijd met 3-2, voor LA Galaxy zit het seizoen er op.