Vancouver Whitecaps nipt langs L.A. Galaxy

Door

MLS: Vancouver Whitecaps FC at LA Galaxy

Op bezoek bij L.A. Galaxy hebben de Vancouver Whitecaps hun achtste overwinning van het seizoen behaald. Kekuta Manneh scoorde in de 32e minuut het enige doelpunt.

Omdat Gyasi Zardes was opgeroepen voor Team USA voor de oefenwedstrijden tegen Nederland en Duitsland, kreeg Robbie Keane een basisplaats.

Met de Ier in de spits was L.A. Galaxy de hele wedstrijd in controle, maar duurde het vaak te lang voordat een kans werd gecreërd. De Vancouver Whitecaps verdedigden goed en kregen grote kansen uit de counter.

In de 32e minuut gaf Mika Väyrinen een slechte pass die onderschept werd door Kekuta Manneh. De snelle Gambiaan sprintte van eigen helft richting de goal van L.A. Galaxy, kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal net buiten de zestien binnen. De keeper Brian Rowe kon het lage schot van Manneh niet redden en moest de bal uit het net vissen.

Matige wedstrijd voor L.A. Galaxy

L.A Galaxy had alle moeite met het verdedigen van Manneh. De twintigjarige vleugelspeler gaf kort voor rust een mooie pass op Christian Techera. De kleine Uruguayaan schoot vanaf een lastige hoek met volle kracht, maar Rowe kon de bal nog net op de paal tikken.

Ook in de tweede helft had L.A. Galaxy veel meer balbezit dan Vancouver. Maar bij elke slechte pass was het weer oppassen. In de 54e minuut werd Manneh weggestuurd door Techera, maar door een slechte aanname kon hij zijn tweede goal niet maken.

In de slotfase kreeg Vancouver steeds meer ruimte in de counter, maar het lukten de Whitecaps steeds niet om de wedstrijd te beslissen. In de 72e minuut schoot Pedro Morales van dichtbij op de paal, nadat hij en de spits Octavio Rivero alleen op de keeper afgingen.

Met de nederlaag eindigt L.A. Galaxy een mooie serie van drieëntwintig ongeslagen thuiswedstrijden en zakt het naar de zesde plek in de Western Conference, waar de strijd om de Play-off plekken spannend lijkt te gaan worden. De Vancouver Whitecaps staan met 26 punten uit zestien wedstrijden op een tweede plaats in de Western Conference.

Highlights

Lees hier de andere recaps van deze week:

Mullins bezorgt NYCFC tweede zege van het seizoen

Sporting Kansas City wint van koploper Seattle Sounders

Houston wint in spektakelstuk van New York Red Bulls

Foto: Jake Roth, USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen