Orlando met veel geluk langs Houston

Door

CABYOvhVIAEj_Qa

Ondanks een vrij saaie vertoning is Orlando City Soccer Club er vannacht in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Slachtoffer van Kaká en consorten was Houston Dynamo, dat in het eigen – volgepakt – BBVA Compass Stadium onfortuinlijk het onderspit moest delven.

In de eerste helft lag het tempo te laag om toeschouwers naar het puntje van hun stoel te dwingen; het spel kabbelde gestaag op en neer. Kansen waren er nauwelijks, maar met een beetje fantasie zou je enkele mogelijkheden kunnen noemen: Orlando’s Rivas schoot over en Horst kopte namens Houston een corner over het doel. 

Hoogtepunt
Hoogtepunt van de eerste helft was een vrije trap van Kaká en met name de daaropvolgende redding van Tyler Deric, die met een katachtige reflex de poging van Kaká uit de hoek bokste.

Schlemiel
Na rust bracht Deric eens te meer knap redding op een grote kans van Kaká, maar toch zou de doelman die avond de schlemiel van vrijdag de dertiende worden. Toen hij een terugspeelbal niet goed verwerkte, werd hij door Pedro Ribeiro van Orlando City Soccer onder druk gezet. Er ontstond een hustle, waarna uiteindelijk de bal, Ribeiro en Deric in het doel verdwenen. Veel pech voor de verder uitstekend spelende keeper dus.

Eerste MLS-overwinning
Nadat Orlando City Soccer Club een kwartier voor tijd op voorsprong was gekomen, werden er geen kansen meer gecreëerd dan wel weggegeven. Daarmee is de eerste MLS-overwinning in de clubgeschiedenis een feit. Volgende week wacht Kaká en co. een thuiswedstrijd tegen de Vancouver Whitecaps, terwijl Houston Dynamo het uit moet opnemen tegen titelverdediger LA Galaxy.

Foto: Major League Soccer

Ook leuk om te lezen