NHL Standings update: Bruins verschaffen zichzelf lucht

Door

463022804

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Deze week een ‘kleine’ extra in de NHL Standings Update met een vergelijking tussen de San Jose Sharks van 2013-2014 en de Sharks van 2014-2015. Dit naar aanleiding van een Twittervraag van een lezer. Als je ook eens een leuke vraag hebt, stel die dan via Twitter en vermeldt @VeenstraJeroen. Verder: nieuwe koplopers in de Metropolitan en Central Division, nog meer spanning in de strijd om de wildcards in het westen, de goede vorm van Boston Bruins en de abominabele vorm van Nashville Predators. Ga er eens goed voor zitten!

Metropolitan Division

De Metropolitan Division heeft een nieuwe koploper, New York Rangers. Een verrassing is dat eigenlijk niet. De ploeg van Alain Vigneault heeft al enkele weken het beste record (procentueel) in de Metropolitan Division, maar de ploeg speelde veel minder wedstrijden. Dankzij een perfecte week (zes punten uit drie duels) en een matige week van koploper New York Islanders (drie punten uit vier duels) hebben de Rangers de kop over kunnen nemen. De Rangers zijn de ploeg in de NHL met het minste aantal verliespunten en lijken daarmee een kanshebber op de President’s Trophy.

stand 07-03

Pittsburgh Penguins bleef bij met vijf punten uit drie duels. De ploeg houdt de top twee in het vizier en zet gelijk Washington Capitals verder op achterstand. Die ploeg had een mindere week met twee punten uit drie duels. Daaruit blijkt hoe belangrijk Alex Ovechkin is voor zijn ploeg. De Rus miste één duel door een blessure en scoorde slechts één goal. Een week eerder was hij in drie duels nog goed voor vijf goals, waarvan twee game winning goals.

14-03

Philadelphia Flyers vergooide een week na een sterke week gelijk de eigen kansen met twee punten uit vier duels. Ook New Jersey Devils behaalde te weinig punten om het de concurrentie moeilijk te maken: drie punten uit drie duels. Columbus Blue Jackets kende een piek met zes punten uit vier duels, Carolina Hurricanes wist in drie duels drie punten te bemachtigen.

HOT: New York Rangers, Columbus Blue Jackets
NOT: Washington Capitals, Philadelphia Flyers

Ook leuk om te lezen