Capitals boeken minieme zege op Penguins

Door

Zowel de Washington Capitals als de Pittsburgh Penguins zijn beduidend minder goed bezig dan vorig jaar. Waar zij een seizoen geleden nog meedongen om de koppositie in de Eastern Conference, vechten zij nu allebei om een plek in de play-offs. Afgelopen woensdag stonden zij weer tegenover elkaar in Washington.

Het verhaal van de Penguins is bekend: ze kennen ook dit seizoen de nodige blessureperikelen, met als voornaamste voorbeeld natuurlijk sterspeler Sidney Crosby. Er werd eerder al gevreesd dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen, maar er gloort weer hoop voor de Penguins-fans, want Crosby is met het team meegegaan tijdens deze roadtrip en zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort weer starten met individuele schaatstrainingen. Er werd echter nog geen datum gegeven voor wanneer Crosby terug gaat keren in het team van de Penguins, wat dus inhoudt dat het zeker nog wel een tijd zal duren.

Daarnaast kregen de Penguins de afgelopen week ook goed nieuws over James Neal. De huidige topscorer van het team leek eerst een gebroken voet te hebben opgelopen en zou daardoor ook minstens een aantal weken zijn uitgeschakeld. Later bleek dat het hier slechts om een kneuzing ging en Neal kan inmiddels alweer meedoen.

Zo ook tegen de Capitals, maar de left winger kon geen beslissende rol spelen. Net zoals de rest van de aanval van de club uit Pittsburgh overigens, want ondanks het feit dat de Penguins dertig schoten op het doel van de Capitals wisten af te vuren, kwamen zij niet tot scoren vanwege het uitstekende keeperswerk van Tomas Vokoun.

Aan de andere kant leverde Marc-Andre Fleury een vrijwel net zo indrukwekkende prestatie als zijn collega, al werd hij in de eerste periode toch één keer verslagen. Nadat Evgeni Malkin in het aanvalsvak de puck kwijt was geraakt, kwamen de Capitals er razendsnel uit in de counter. Er ontstond een 3-on-1-situatie en aanvaller Jason Chimera kon uiteindelijk geheel vrij voor Fleury de puck tegen de touwen schieten.

Aangezien ook de Penguins-goalie in het vervolg zijn doel schoon hield, bleef het dus bij dit ene doelpunt en behaalden de Capitals hiermee een zeer belangrijke overwinning op hun grote rivaal en leden de Penguins alweer hun zesde nederlaag op rij. Door deze zege nemen de Capitals de achtste plek in de Eastern Conference over van de Penguins, die met hetzelfde aantal punten nu op de negende plek staan.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Washington Capitals en Pittsburgh Penguins:

Foto: tsnshop.ca

Ook leuk om te lezen