NBA East Ranks [7]: Atlanta Hawks

Door

Het is minder dan twee weken tot de start van het nieuwe NBA-seizoen. SportAmerika neemt tot de opening de teams die de play-offs gaan halen (volgens ons, wees het er gerust mee oneens) nader onder de loep. Eastern Conference #7: Atlanta Hawks.

Atlanta Hawks was afgelopen seizoen een sterk team met een mooie Big Three in Joe Johnson, Josh Smith en Al Horford. Horford raakte echter al snel geblesseerd, waardoor de Hawks nooit echt volledig tot wasdom kwamen. Dit jaar zal dat niet veel anders zijn voor Atlanta. Een plaats in het naseizoen is een zekerheidje, maar dat heeft meer te maken met de zwakte van de Eastern Conference dan met de sterkte van de Hawks.

De belangrijkste off-season move van de Hawks was niet zozeer het aantrekken van een speler, als wel het traden van een speler. De trade van Joe Johnson naar de Brooklyn Nets is wellicht een van de beste moves die general manager Danny Ferry kon maken. De 31-jarige Johnson had nog een contract voor vier jaar ter waarde van negentig miljoen dollar. Een contract waar de Hawks niet vanaf leken te kunnen komen. In de NBA is echter niets onmogelijk en ineens hielp een zak Russisch geld uit Brooklyn de Hawks van het contract af.

De deal is door Ferry echter gemaakt met het oog op de toekomst. Met het vertrek van Johnson zijn de Hawks voor de zomer van 2013 enorm flexibel en hebben ruimte in het salarisplafond om een move te maken die Atlanta naar de top in het oosten kan brengen. Coach Larry Drew heeft nog steeds een aardige starting five met Smith, Horford, Kyle Korver, Devin Harris of Jeff Teague en Anthony Morrow, maar andere teams zijn beduidend verder dan de Hawks. De Sixers hebben niet stilgezeten en ook de Knicks hebben zich knap versterkt.

Geen paniek in Atlanta. Belangrijk kan de toevoeging blijken van John Jenkins. De rookie van Vanderbilt Commodores was misschien wel de beste schutter in de draft van 2012. Hij schoot afgelopen seizoen ruim vijftig procent, waarvan maar liefst 44 procent vanaf de driepuntslijn. Een nieuwe Ray Allen? Daar is het natuurijk nog veel te vroeg voor, maar feit is dat de Hawks veel plezier gaan beleven aan Jenkins.

In de trade met Joe Johnson kwamen Morrow en DeShawn Stevenson het team versterken. Daarnaast maakten de Hawks werk van Lou Williams en bonden de guard langer aan zich. Het was geen spectaculaire zomer in Atlanta, en met de huidige selectie zal geen rol van betekenis worden gespeeld in de play-offs. Maar op de lange termijn kan deze zomer voor de Hawks wel eens van cruciaal belang zijn gebleken.

Lees hier de NBA East Ranks van eergisteren: #8 Brooklyn Nets.

 

Ook leuk om te lezen