Bulls verslikken zich in Hawks

Met krakers in Miami en Orlando voor de boeg, hadden de Chicago Bulls zichzelf bij de Atlanta Hawks een goede dienst kunnen bewijzen, door zuinig spelend een regelmatige overwinning te boeken. Het liep echter even helemaal anders: 83-80.

En Chicago was in de Philips Arena nog wel zo voorvarend begonnen. Via een 16-2 start stond er bij rust een riante 50-33 voorsprong op het bord.

Consolideren in het derde kwart, de vedettes in deel vier hun rust gunnen, om vervolgens naar Florida af te reizen voor het echt grote werk, was de ongetwijfeld de gedachte bij de Bulls.

Aan dat scenario wensten de Hawks echter niet mee te werken.

Of beter: de mannen van coach Tom Thibodeau leken via een foutenfestival alles in het werk te willen stellen om de Hawks terug in de wedstrijd te helpen – en daarin slaagde het met vlag en wimpel.

Het balverlies (zestien turnovers) en het aantal gemiste schoten viel na rust nauwelijks te turven, en aan het slot van het derde kwart was Atlanta de bezoekers tot op vier punten genaderd.

De laatste twaalf minuten gingen over en weer, maar aan het slot gaf het momentum van de thuisploeg de doorslag.

Met nog 56 seconden te gaan was er voor de eerste keer sinds de tipoff sprake van een gelijke stand (79-79) en met nog 29 tellen op de klok nam Atlanta voor het eerst de leiding.

En omdat Al Horford wel scoorde (na andermaal een Chicago-turnover) waar Derrick Rose en Kyle Korver hun driepunters misten, was de zege voor de Hawks een feit.

Dat kon Chicago vooral zichzelf aanwrijven.

Maar laten we ook de Hawks de credits geven waar het recht op heeft. Al Horford werd MVP van de wedstrijd met 31 punten en zestien rebounds, terwijl Kirk Hinrich zijn voormalige ploeggenoot DRose (slechts twaalf punten, 5 op 21) het scoren belette.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Hawks.