Johnny ‘Football’ Manziel wint Heisman Trophy

Door

Johnny Manziel kreeg zaterdag de meest prestigieuze award in College Football uitgereikt. De quarterback van Texas A&M won de tweestrijd met Notre Dame linebacker Manti Te’o en mag zich daardoor de eerste freshman noemen die de ‘Heisman Trophy’ op zijn naam schrijft. 

Manziel’s statistieken bevestigen dat hij de prijs meer dan terecht won. Zo voltooide hij dit seizoen 273 van zijn 400 passes, gooide hij voor 3,429 yards met 24 touchedowns en noteerde zelf 1,181 rushing yards met negentien touchdowns. Indrukwekkend.

Hoewel Texas A&M onder leiding van ‘Johnny Football’ in haar eerste SEC-jaar niet door wist te dringen tot de strijd voor de titel in de conference, waren de prestaties dit jaar boven verwachting. Denk aan de upset tegen voormalig nummer één Alabama, maar ook overwinningen op Mississippi State (15) en Louisiana Tech (23) waren memorabel voor het team uit Texas.

Manziel speelt dit seizoen nog één wedstrijd. Op 4 januari neemt zijn ploeg het in de Cotton Bowl op tegen de Oklahoma Sooners.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen