Spurs bijna zeker van thuisvoordeel play-offs

De San Antonio Spurs hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in strijd om het recht van thuisvoordeel gedurende play-offs. Dankzij een 111-102 overwinning op de Utah Jazz blijven de Spurs het beste team in de NBA.

Mocht dat aan het einde van het reguliere seizoen nog steeds zo zijn, dan hebben de Spurs recht op het thuisvoordeel gedurende de play-offs. Bij een mogelijke finale tussen de beste teams uit Oosten (Chicago Bulls) en Westen (Spurs) kan dat van grote invloed zijn. Beide ploegen bleken dit seizoen namelijk nauwelijks te verslaan in eigen huis.

In het thuisduel tegen de Jazz gaf coach Gregg Popovich de gevestigde namen wat rust. ,,Ik wil geen risico nemen met spelers, maar het betekent ook niet dat ik ze helemaal niet laat spelen. Het is ook belangrijk om het goede ritme vast te houden,” aldus de coach.

Zo kon het zijn dat Richard Jefferson zaterdagavond de grote man was aan de kant van de thuisploeg. Hij was goed voor 20 punten.

,,We spelen het gehele seizoen al heel erg goed basketbal. Het zou zonde zijn als we dat nu in de laatste wedstrijden weggeven,” stelde Tim Duncan (foto), die tegen de Jazz goed was voor 10 punten. ,,We moeten proberen een goede mix te vinden in de laatste wedstrijden tussen spelers rust geven en het blijven winnen van wedstrijden.”

Bij de bezoekers uit Utah was Al Jefferson de grote man met 23 punten en kwam Rotterdammer Francisco Elson wederom niet in actie.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Jazz en de Spurs.