De vijf beste plays uit het 2015 college football seizoen

Door

Top 5 best plays college football

College football is altijd enorm spectaculair. Sicke catches, crazy trickplays, wicked finishes: you name it. Nu het reguliere seizoen ten einde is en het bowl seizoen in volle gang, kijken we naar de vijf meest memorabele plays uit het afgelopen college football seizoen (in willekeurige volgorde).

1: Fournette vernietigt Auburn
Na de wedstrijd Auburn tegen LSU wist men twee dingen zeker: Fournette is goed, Auburn is slecht. Deze imposante run van Fournette illustreert deze zaken op prachtige wijze. Fournette rent krachtig, snel en soepel, terwijl iemand van Auburn het een goed idee leek om hoog te tackelen…

2: Lucky bounce voor Ole Miss
Wat dacht Ole Miss quarterback Chad Kelly toen hij deze bal gooide? Ongetwijfeld zal hij zeggen dat dit precies zijn bedoeling was. Hoe het ook zij, deze zeer geestige play bleek uiteindelijk de opmaat voor de enige nederlaag van Alabama dit seizoen en mag in dit lijstje zeker niet ontbreken.

3: Miami at Duke
Deze play duurde ongeveer even lang als de 80-jarige oorlog en maakte ook bijna even veel slachtoffers. De refs maakten maar liefst vier cruciale fouten in de beoordeling van de play, wat ertoe leidde dat zowel de field- als de review officials een paar wedstrijden werden geschorst.

4: Blocked punt Michigan (State)
Arme punter. Hoewel de snap natuurlijk niet goed was had hij zoveel kunnen doen om de wedstrijd toch op slot te gooien. De Wolverines konden met opgeheven hoofd het veld af, maar mochten deze game natuurlijk nooit verliezen. De play staat symbool voor het feit dat Michigan bijna terug is aan de top, maar nog net niet helemaal.

5: Razzle dazzle, crazy catch
Deze play werd eerder dit jaar al uitgebreid belicht op Sportamerika. Heisman-kandidaat McCaffrey ontvangt de snap, via runningback Bryce Love komt de bal bij quarterback Kevin Hogan terecht. Hij gooit de bal diep richting Owusu in de endzone. De rest is bekend…

 

Foto: Grant Shorin

Ook leuk om te lezen