Titans en USC komen tot overeenkomst

Door

De Tennessee Titans en de USC Trojans zijn onderling tot een overeenkomst gekomen in de lopende aanklacht tegen USC. Vorig jaar had Trojans’ head coach Lane Kiffin een assistent coach van Tennessee laten overkomen net voor training camp.

De Titans en USC hebben een persbericht uitgestuurd waarin wordt gezegd dat er een werkbare oplossing is gevonden, maar er werden verder geen details gegeven.

Op 26 juli werd er een officiële klacht ingediend, enkele dagen na Kiffin running backs coach Kennedy Pola naar Zuid-Californië had gelokt. Toenmalig Titans head coach Jeff Fisher, een USC-alumnus, had Earnest Byner laten gaan om Pola in te huren. Hij zei dat, eens Pola weg was, Kiffin het team niets had laten weten van zijn bedoelingen, wat normaal wel de manier van werken is.

De aanklacht beschuldigde USC en Kiffin ervan te werken met slechte intenties. Maar USC kon Pola betere condities geven in zijn contract en hem meer jobzekerheid bieden. Pola moest normaal ook een geschreven goedkeuring krijgen van de voorzitter van het team en de raad van bestuur omdat een mondelinge afspraak alleen niet voldoende was.

Doordat Pola het team verliet moest Fisher op zoek naar een nieuwe running back coach, maar dat ging niet meer voor het seizoen begon. Tennessee eindigde op 6-10 en Fisher verliet eind januari het team. Mike Munchak is nu head coach in Nashville.

Foto: latimesblogs.latimes.com

Ook leuk om te lezen