Heat met ‘Big 3’ te sterk voor Thunder

Door

Voor de eerste keer in twee weken kon Miami Heat-coach Erik Spoelstra zondagavond weer eens beschikken over zijn ‘Big 3’ : LeBron James, Dwyane Wade en Cris Bosh. Onder leiding van deze drie heren bleek de formatie van Spoelstra met 108-103 te sterk voor de Oklahoma City Thunder.

Wade (32 punten), James (23) en Bosh (20) zorgden er voor dat de serie thuisoverwinningen van de Thunder op zes bleef steken.

Bij de thuisploeg was Kevin Durant, als vanzelfsprekend, de man in vorm met 33 punten. Samen met Russel Westbrook (21) konden de Thunder lang meekomen met de gasten uit Miami, maar bleken twee steals van Wade in de laatste minuut cruciaal.

Uiteindelijk was het Eddie House die, met 22 seconden op de klok, een driepunter binnen gooide en hiermee de Heat op voorsprong zette. De ploeg van Spoelstra gaf het daarna niet meer weg.

Dankzij de overwinning hebben de Heat nu een 33-14 record en staan daarmee gedeeld tweede in de Eastern Conference. Ze staan twee overwinningen achter op de Boston Celtics.

De Thunder staan met een 30-17 record vierde in de Western Conference.

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Thunder.

Foto: myjet247.com

Ook leuk om te lezen