Celtics – Lakers is meer dan zomaar een wedstrijd

Door

Zondagavond staat de grootste strijd der rivalen in de NBA op het programma met de wedstrijd tussen de Boston Celtics en de Los Angeles Lakers. Voor vele basketbalfanaten klinkt het als muziek in de oren, de strijd tussen de teams met de mooiste geschiedenis in de NBA.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de NBA finals, en wisten de Lakers uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Het is de eerste keer sindsdien dat beide teams elkaar weer treffen en zelfs al is het maar in het reguliere seizoen, er staat hier meer op het spel dan enkel maar een overwinning.

Beide teams staan momenteel ruimschoots bovenaan in hun divisie. De Celtics staan 35-11 in de Eastern Atlantic en de Lakers hebben een 33-14 record in de Western Pacific.

Los Angeles, nu tweemaal op rij kampioen in de NBA, steunen nog steeds op Kobe Bryant, die een abnormaal niveau weet te behouden na al die jaren bij het team.

Boston kreeg enkele jaren geleden een injectie van talent toen Kevin Garnett en Ray Allen het team kwamen versterken. Samen met oudgediende Paul Pierce staan ze bekend als de ‘Big Three’. Rajon Rondo maakt het plaatje compleet, en Kendrick Perkins is net terug op tijd uit de lappenmand. Hij raakte vorig jaar tijdens game 6 van de Finals geblesseerd en vele menen dat de Celtics door het wegvallen van ‘Perk’ de NBA titel misliepen.

De strijd tussen Boston en LA is al jarenlang aan de gang. Sinds 1984 stonden beide ploegen al 5 maal tegenover elkaar in de NBA Finals, waarvan Los Angeles er 3 wist te winnen. De strijd in de jaren ’80 tussen Boston’s Larry Bird en Lakers Earvin ‘Magic’ Johnson was episch, maar de huidige teams hebben ook die flair terug.

De rivaliteit is weer springlevend, zeker nu de Lakers nog maar een titel achter het record van de Celtics staan. De ploeg uit de Beantown voert het NBA-klassement wat betreft het aantal titels al jaren aan met 17. Mede dankzij deze geschiedenis is een wedstrijd tussen de Celtics en de Lakers meer dan zomaar een wedstrijd.

Zie hier een uitgebreide samenvatting van game 7 van de NBA Finals van afgelopen seizoen tussen de Celtics en de Lakers.

Foto: theepochtimes.com

Ook leuk om te lezen