Ginobili twijfelachtig voor zondag

Door

San Antonio Spurs guard Manu Ginobili is twijfelachtig voor de eerste wedstrijd van de play-offs nu zondag tegen de Memphis Grizzlies. Tijdens de laatste reguliere seizoenswedstrijd tegen de Phoenix Suns verstuikte hij zijn elleboog.

Donderdag heeft de all-star scans laten nemen van zijn arm die bevestigden dat hij een blessure heeft aan de elleboog. Het gebeurde al in het eerste kwart van het verlies tegen de Suns.

De Spurs zeiden dat Ginobili als twijfelachtig zal worden gezien voor de eerste wedstrijd van de play-offs zondag in San Antonio tegen Memphis. De Spurs staan nummer 1 in het westen en spelen dus tegen de ‘zwakste’ ploeg van de play-offs, Memphis.

Coach Gregg Popovich liet zijn beste spelers rusten tegen de Los Angeles Lakers dinsdag maar liet ze toch spelen tegen Phoenix op donderdag. Zo zouden ze toch nog wat ritme hebben voor zondag.

De 33-jarige Argentijn heeft een gemiddelde van 17.4 punten, 3,7 rebounds en 4,9 assists dit seizoen. Hij speelt al sinds 2002 bij het team nadat die hem in 1999 hadden gedraft in de tweede ronde. Hij won met San Antonio al drie maal het kampioenschap (2003,2005 en 2007) en was al tweemaal all-star (2004 en 2011).

Foto: www.alamocitytimes.com

 

Ook leuk om te lezen