Bayless beslist spektakelstuk met buzzer-beater

Door

Philedelphia 76ers v Milwaukee Bucks

De Milwaukee Bucks hebben een sweep weten te voorkomen. De thuisploeg was vanavond met 92-90 te sterk voor de Chicago Bulls. Jerryd Bayless werd de man van de wedstrijd. Met een buzzer-beater besliste de guard het spektakelstuk.

Beide ploegen begonnen erg slecht aan de wedstrijd. De Bulls noteerden in de eerste twaalf minuten negen turnovers. Toch stonden zij na het eerste kwart met 23-19 voor, omdat de Bucks slechts 31 procent van hun schoten raakten. In het tweede kwart was Milwaukee een stuk beter en leed Chicago opnieuw veel balverlies. De Bucks leken dan ook met een voorsprong de rust in te gaan, maar een driepunter van Jimmy Butler bepaalde de ruststand op 50-50.

Ook in de tweede helft gingen beide ploegen erg gelijk op, waardoor de wedstrijd tot het laatste moment spannend bleef. Met iets meer dan één minuut te gaan, stond Chicago nog met 90-84 achter, maar door een driepunter van Derrick Rose en een and one van Pau Gasol trokken de Bulls de stand gelijk.

Rose kreeg vervolgens de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de point guard van de Bulls verloor de bal en Jason Kidd, de coach van de Bucks, vroeg om een time-out. Met 1,3 seconden te gaan, nam Jared Dudley de bal uit. Rose, die even niet oplette verloor zijn man, Jerryd Bayless, uit het oog. De guard, die deze zomer de eerste versterking werd van de Bucks, besliste met een buzzer-beater de wedstrijd: 92-90.

Reactie Rose
Na afloop gaf DRose toe dat hij de reden was voor het verlies.

“I put that all on me. Just wasn’t paying attention to the ball.”

Turnovers, turnovers, turnovers
De Bulls speelden aanvallend gezien zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van coach Tom Thibodeau noteerde in totaal 28 (!) turnovers. Deze turnovers leidden tot 39 punten van de Bucks. Met een field goal percentage van 48,5 procent schoten de Bulls echter helemaal niet zo slecht. Ook de driepunters gingen erg goed. Chicago raakte meer dan vijftig procent (55,6%).

De Bucks verloren een stuk minder vaak de bal, namelijk vijftien keer. De percentages waren met 39,1 en 40,9 procent een stuk minder dan de Bulls. Ook pakte de club minder rebounds (34-39).

Jimmy Butler
Shooting guard Jimmy Butler was met afstand de beste speler aan de kant van de Bulls. In iets meer dan veertig minuten noteerde hij 33 punten, zeven rebounds, twee assists, drie steals en een block. Pau Gasol had met zestien punten en tien rebounds een double-double. Rose, die in het begin van de wedstrijd erg tegenviel, eindigde de wedstrijd met veertien punten, zes assists en vijf rebounds. DRose raakte vijf van zijn dertien pogingen.

Bucks
Ondanks het feit dat Bayless het beslissende schot maakte, was hij zeker niet de beste speler aan de kant van Milwaukee. O.J. Mayo zorgde voor de meeste punten aan de kant van de Bucks. Hij was goed voor achttien punten en vier assists. De guard schoot vier van zijn zes driepunters raak. John Henson en Zaza Pachulia waren verdedigend erg belangrijk. Henson noteerde vier blocks en Pachulia stal zes keer de bal, een persoonlijk record.

3-1
Door de overwinning van de Bucks is de stand nu 3-1 in het voordeel van Chicago. Maandagavond nemen beide ploegen het in het United Center in Chicago weer tegen elkaar op. Het tijdstip is nog niet bekend.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Bahadir 7 jaar ago

    Rose: ”I’m built for this sh*t”.

    Kan niet wachten op Game 5 🙂

  2. Pieter Horstman 7 jaar ago

    Die pass van Dudley. <3

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen