Bayless beslist spektakelstuk met buzzer-beater

Philedelphia 76ers v Milwaukee Bucks

De Milwaukee Bucks hebben een sweep weten te voorkomen. De thuisploeg was vanavond met 92-90 te sterk voor de Chicago Bulls. Jerryd Bayless werd de man van de wedstrijd. Met een buzzer-beater besliste de guard het spektakelstuk.

Beide ploegen begonnen erg slecht aan de wedstrijd. De Bulls noteerden in de eerste twaalf minuten negen turnovers. Toch stonden zij na het eerste kwart met 23-19 voor, omdat de Bucks slechts 31 procent van hun schoten raakten. In het tweede kwart was Milwaukee een stuk beter en leed Chicago opnieuw veel balverlies. De Bucks leken dan ook met een voorsprong de rust in te gaan, maar een driepunter van Jimmy Butler bepaalde de ruststand op 50-50.

Ook in de tweede helft gingen beide ploegen erg gelijk op, waardoor de wedstrijd tot het laatste moment spannend bleef. Met iets meer dan één minuut te gaan, stond Chicago nog met 90-84 achter, maar door een driepunter van Derrick Rose en een and one van Pau Gasol trokken de Bulls de stand gelijk.

Rose kreeg vervolgens de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de point guard van de Bulls verloor de bal en Jason Kidd, de coach van de Bucks, vroeg om een time-out. Met 1,3 seconden te gaan, nam Jared Dudley de bal uit. Rose, die even niet oplette verloor zijn man, Jerryd Bayless, uit het oog. De guard, die deze zomer de eerste versterking werd van de Bucks, besliste met een buzzer-beater de wedstrijd: 92-90.