Pacers dwingen Bulls tot het gaatje

Door

Dat de Chicago Bulls de eerste ontmoeting met de Indiana Pacers wonnen (104-99) was geen verrassing, maar de manier waarop was dat zeker wel. De gasten dwongen de Bulls, die een topscore (39 punten, 6 rebounds en 6 assists) van Derrick Rose nodig hadden, tot het uiterste.

De boodschap die de ploeg van coach Tom Thibodeau kreeg was een duidelijke: in de playoffs moet er van begin tot het einde hard worden gespeeld. De zege van de Bulls was namelijk niets anders dan een onvervalste steal. De ploeg, die grossierde in verdedigende fouten en turnovers, hobbelde 47 minuten lang achter Indiana aan. Pas in de slotseconden maakte, wie anders dan, D-Rose het verschil.

,,Geloof me, dit gaat een series worden”, waren de eerste woorden van Pacers-coach Frank Vogel na afloop.

Het gameplan van de Pacers was van meet af aan duidelijk. Indien mogelijk een dubbelteam op Derrick Rose, en zoveel mogelijk ‘zwart’ in de paint, om de inside penetration van diezelfde Rose in te dammen. Het resulteerde in een 55-51 voorsprong bij rust, vooral omdat Darren Collison en Roy Hibbert in aanvallend opzicht hun mannetje stonden.

Ook na de pauze bleven de Pacers de bovenliggende partij. Vooral doordat ook Danny Granger (24 punten) en Tyler Hansbrough (22 punten) hun schoten zagen vallen. Indiana nam een voorsprong van tien punten, en liet de Bulls zelden dichterbij komen.

Tot de laatste paar minuten.

,,Wat? Derrick Rose had 39 punten? Ik ben geschokt”, reageerde coach Vogel na afloop. ,,Ik vond namelijk dat we hem erg goed bespeelden. Maar wat wil je? Die gozer is niet van deze wereld. Hij heeft de snelheid van Iverson, het inzicht van Kidd, het schot van Billups en de lenigheid van Jordan. Hoe verdedig je dat?”

Niet, dus.

Een beetje besmuikt moest Thibodeau dan ook haast toegeven hoe zijn ploeg Game 1 had gestolen. ,,We deden wat we moesten doen om deze overwinning eruit te slepen”, aldus de coach.

Thibs weet wat hem te doen staat om het op maandag niet opnieuw zo spannend, of erger, te laten worden. ,,We gaven Indiana veel te veel ruimte”, sprak hij, ,,en daarmee veel te veel open scoringskansen. Dat zal echt veel beter moeten.”

Zie hier de samenvatting tussen de Pacers en de Bulls.

Foto: indycornrows.com

Ook leuk om te lezen