Uitblinker Wall leidt Wizards naar overwinning op Cavaliers

Cleveland Cavaliers v Washington Wizards

De Washington Wizards hebben vannacht de Cleveland Cavaliers de zesde nederlaag van dit seizoen bezorgd. In Washington werd het 91-78. Point guard John Wall werd de man van de wedstrijd. Het was alweer de derde nederlaag op rij voor de Cavs.

De Wizards speelden goed en hadden bij de rust al een voorsprong van dertien punten (55-42) op LeBron James en zijn teamgenoten. De reserves van de Wizards scoorden voor de rust 29 van de 55 punten. Aan de kant van de Cavaliers scoorden alleen de basisspelers.

John Wall
In het derde kwart nam Wall de wedstrijd over. De point guard noteerde zeventien punten in dat kwart en zette de Wizards op een 80-65 voorsprong. In de laatste twaalf minuten zouden beide teams nog weinig scoren (13-11 Cavaliers).

Wall werd met 28 punten de topscorer van de wedstrijd. Daarnaast noteerde hij zeven assists, zes rebounds en vier steals. Shooting guard Bradley Beal, die opnieuw op de bank begon, was goed voor twaalf punten, vijf rebounds, vijf assists en drie steals.

Cavs zonder FG in laatste negen minuten
Kyrie Irving en LeBron James maakten allebei 22 punten voor de Cavaliers. Anderson Varejao was dicht bij een double-double. Hij zorgde voor tien punten en negen rebounds. Saillant detail: de Cavaliers scoorden in de laatste negen minuten van de wedstrijd geen enkele field goal.

Cleveland staat dankzij de nederlaag nu op de zevende plek in de Eastern Conference met een record van 5-6. De Wizards staan tweede achter de Toronto Raptors met acht overwinningen en drie nederlagen.

Tip-Off
De Oklahoma City Thunder verloren vannacht opnieuw. Dit keer waren de Brooklyn Nets in de Chesapeake Energy Arena met 94-92 te sterk. Reggie Jackson kon de wedstrijd beslissen, maar zijn driepunter in de laatste seconde ging net mis. De Thunder hebben nu acht van de laatste tien wedstrijden verloren en blijven daarmee op de laatste plaats staan in de Western Conference.

Jarrett Jack was met 23 punten de belangrijkste man aan de kant van de Nets. Ook Deron Williams en Brook Lopez speelden een goede wedstrijd. Beide spelers noteerden samen 33 punten. Lopez had daarnaast tien rebounds.

Jackson werd zoals gebruikelijk de topscorer aan de kant van de Thunder. De point guard was goed voor 21 punten, acht assists en vier rebounds. Serge Ibaka noteerde met zestien punten en tien rebounds een double-double.

Goed nieuws
Ondanks de nederlaag was er ook goed nieuws voor de Thunder. Sterspelers Kevin Durant en Russell Westbrook doen volgens Oklahoman-verslaggever Anthony Slater vandaag weer een gedeelte mee met de training.

Three Point Play
– De Toronto Raptors wonnen vannacht overtuigend hun tiende wedstrijd van het seizoen. Tegen de Milwaukee Bucks werd het 124-83. Kyle Lowry zorgde voor twintig punten, negen rebounds en vijf assists. Jonas Valanciunas noteerde met achttien punten en twaalf rebounds een double-double. DeMar DeRozan speelde geen sterke wedstrijd. De shooting guard raakte maar één van zijn acht schoten en eindigde met zeven punten.

Rookie Jabari Parker maakte aan de kant van de Bucks de meeste punten met vijftien. Point guard Brandon Knight had elf punten, twee rebounds en twee assists.

– Net als de koploper in de Eastern Conference (Raptors) won ook het beste team in de Western Conference vrij gemakkelijk. De Memphis Grizzlies wonnen met 117-100 van de Boston Celtics en blijven daardoor ongeslagen in eigen huis.

Opnieuw waren Zach Randolph, Mike Conley en Marc Gasol de belangrijkste spelers aan de kant van Memphis. Gasol werd met 32 punten de topscorer. Power forward Randolph noteerde zestien punten en zestien rebounds. Conley was met acht assists de belangrijkste aangever.

Kelly Olynyk was met achttien punten de belangrijkste speler aan de kant van de Celtics. Point guard Rajon Rondo viel met vier punten, vijf rebounds en vier assists erg tegen.

– De Los Angeles Lakers weten na twee overwinningen op rij ook weer wat verliezen is. De ploeg van coach Byron Scott werd met 140-106 vernederd door de Dallas Mavericks. Monta Ellis was met twintig punten en tien assists de uitblinker. Dirk Nowitzki (23) en Chandler Parsons (21) speelden ook sterk.

Kobe Bryant speelde zeer matig met zeventien punten en een field goal percentage van 27,3 procent (6/22). Jeremy Lin werd de topscorer aan de kant van de Lakers met 22 punten.

Stat of the Night
John Wall: 37 MIN, 28 PTS, 6 REB, 7 AST, 4 STL, 0 BLK, 1 3PM, 12/20 FG, 3/5 FT

Stephen Curry noteerde vannacht voor de derde keer in zijn carrière tien assists of meer en minder dan tien punten. De Golden State Warriors wonnen gemakkelijk met 101-88 van de Utah Jazz.

Na Thaddeus Young (privé) en Ricky Rubio (blessure) moeten de Minnesota Timberwolves opnieuw een belangrijke kracht voor langere tijd missen. Shooting guard Kevin Martin liep in de wedstrijd tegen de New York Knicks een gebroken pols op.

Saillant detail: Martin scoorde in die wedstrijd een season-high 37 punten met zeven gemaakte driepunters. Zonder Martin, Rubio en Young verloren de Timberwolves met 121-93 van de regerend kampioen, de San Antonio Spurs.

De Lakers kregen vannacht opnieuw 140 punten tegen. Het was alweer de vierde keer dit kalenderjaar dat dat gebeurde.

Mooi moment van JaVale McGee.

De Philadelphia 76ers verloren vannacht voor de twaalfde keer dit seizoen. De Phoenix Suns waren met 122-96 te sterk.

Brooklyn Nets (5-7) – Oklahoma City Thunder (3-11) 94-92
Chicago Bulls (8-5) – Portland Trail Blazers (9-3) 87-105
San Antonio Spurs (8-4) – Minnesota Timberwolves (3-8) 121-92
Boston Celtics (4-7) – Memphis Grizzlies (11-2) 100-117
Utah Jazz (5-8) – Golden State Warriors (9-2) 88-101
Orlando Magic (6-8) – Charlotte Hornets (4-9) 105-100
Phoenix Suns (8-5) – Philadelphia 76ers (0-12) 122-96
Detroit Pistons (3-10) – Atlanta Hawks (6-5) 89-99