Van Gundy: ‘Heat-spelers moeten niet zeuren’

Door

Niet alleen Miami Heat-coach Erik Spoelstra zorgde maandag voor krantenkoppen. Ook Dwyane Wade leverde met zijn cynische ‘De wereld is blij, want The Heat verliest’ voor nationale kopij.

Die opmerking schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Zo ook bij Orlanda Magic- (en voormalig Heat-) coach Stan Van Gundy.

,,Ik moet altijd wat schamper lachen als ik ze in Miami hoor over de kritiek die ze krijgen te verduren,” zo liet hij enkele verslaggevers in Orlando weten.

En hij vervolgde: ,,Mijn suggestie is dat als je die kritiek niet wilt, dat je dan niet alvast het kampioenschap viert nog voor je zelfs maar met elkaar hebt getraind.”

De Miami Heat hebben een en ander, kortom, over zichzelf afgeroepen, aldus de Magic-coach, die refereerde aan het gigantische feest dat er op South Beach werd gebouwd toen LeBron James en Chris Bosh bekendmaakten Dwyane Wade te gaan vergezellen bij de Heat.

Van Gundy: ,,Het valt moeilijk te verkopen als je eerst volledig uit je bol gaat, en alle belangstelling, festiviteiten en aandacht verwelkomt, en vervolgens, als de zaken even wat tegenzitten, gaat klagen dat alle aandacht naar jou uitgaat.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen