Karl verlengt contract bij Nuggets

Door

De Denver Nuggets hebben het contract met headcoach George Karl met drie verlengd. De 59-jarige Karl werd in januari 2005 aangesteld als hoofdcoach en is bezig aan zijn zesde jaar bij de Nuggets. ,,Ik heb altijd al gezegd dat ik mijn loopbaan wil beëindigen in Denver. Deze verlenging brengt me een stap dichter bij dit doel.”

Sinds zijn aanstelling wist Karl zich elk jaar te kwalificeren voor de play-offs. In 2009 schopte hij het zelfs met de Nuggets tot de finale van de Western Conference, maar daarin bleek de latere kampioen Los Angeles Lakers te sterk.

De afgelopen drie seizoenen boekte Karl met de Nuggets vijftig of meer overwinningen, een unicum in de historie van het team uit Denver. Karl behaalde sinds zijn komst bij de Nuggets 315 overwinningen, met een ongekend hoog winstpercentage van 61,3 procent. Hij is bezig aan zijn 23e seizoen als hoofdcoach en coachte zijn teams bij Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors, Seattle Supersonics, Milwaukee Bucks en Denver naar 1023 zeges tegen 698 nederlagen.

Karl kende geen gemakkelijk seizoen. Aan het einde van vorig seizoen kreeg hij te maken met de ziekte kanker. Hij kreeg zware kuren en miste de playoffs. Bij zijn terugkomst moest hij op een goede manier omgaan met het ´Melodrama´. Vanaf het begin van het seizoen was duidelijk dat sterspeler Carmelo Anthony de club zou verlaten, maar pas na de All-Star break vertrok hij naar New York Knicks.

Denver Nuggets vijfde in de Western Conference, maar wordt op de hielen gezeten door zes teams die allemaal nog kans maken op de plaatsen vijf tot en met acht. Met nog achttien duels te spelen zal Denver alle zeilen bij moeten zetten om zonder Anthony, maar ook Chauncey Billups, de playoffs te halen.

Karl is een van de topcoaches uit de historie van de NBA. Afgelopen december werd hij de zevende coach met duizend overwinningen in het reguliere seizoen. Don Nelson (1335), Lenny Wilkens (1332), Pat Riley (1210), Jerry Sloan (1221), Phil Jackson (1143) en Larry Brown (1098) gingen hem voor.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen