Devils ten onder tegen nummer laatst Senators

De Devils hebben zich dinsdagavond een slechte dienst bewezen in de strijd om een play-offticket. In het thuisduel tegen de Ottawa Senators, de rode lantaarndrager in de Western Conference, verloor het namelijk met 1-2. Doordat de als achtste geplaatste Buffalo Sabres ook verloren (3-1 tegen de Pittsburgh Penguins), blijft de achterstand acht punten.

De Senators mogen dan troosteloos onderaan staan, dit houdt nog niet in dat de spelers zich elke wedstrijd als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden. Veel van de Senators-spelers zijn afkomstig van de minor league en krijgen nu dus de kans om zich te bewijzen. De resterende wedstrijden zijn in feite open audities voor hun toekomst en verschillende spelers pakken deze kans met beide handen aan.

Een van die spelers was dinsdagavond right winger Erik Condra, want met zijn twee doelpunten werd hij de man of the match. Na een doelpuntloze eerste periode opende Condra na vijf minuten in het tweede bedrijf de score met een fraaie actie waar goalie Martin Brodeur het antwoord op schuldig moest blijven
.
De Devils waren over de hele wedstrijd gezien zeker niet de mindere van de Senators. Sterker nog, ze hadden zelfs veel meer schoten dan hun tegenstanders, maar telkens vonden ze de uitblinkende goalie Craig Anderson (foto) op hun weg.

Deze goalie speelt pas sinds 18 februari in Ottawa na een keepersruil met de Colorado Avalanche en leverde wederom een puike prestatie door eenendertig schoten op zijn doel te keren.

Aan het begin van de derde periode werd Anderson dan toch een keer geklopt toen Patrik Elias na een mooie pass van Brian Rolston de puck hard binnenschoot.

Ruim twee minuten voor de laatste zoemer besliste Condra echter de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de avond. Door een goede inzet van Jason Spezza dusdanig van richting te veranderen dat Brodeur kansloos was, tekende hij voor de 1-2 einduitslag.