Stanley Cup Update #19: Sharks bijten van zich af

De tweede ronde van de play-offs is van start gegaan. Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

DE HEADLINES

Ritme won het van rust in Game 1 van deze serie. De Tampa Bay Lightning kreeg de kansen, maar het waren de Bruins die op voorsprong kwamen. Met twee goals en een assist nam Patrice Bergeron zijn ploeg bij de hand. Ook Rick Nash nam twee treffers voor zijn rekening. Tuukka Rask had het met name in de tweede periode druk. De Finse goalie bleef overeind en had een belangrijk aandeel in de 6-2 zege. De New Jersey Devils konden de Lightning niet verontrusten, maar in Florida weten ze nu dat ze in deze Bruins een tegenstander van een heel ander kaliber hebben.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

BRUINS LEIDEN SERIE: 1-0

In de nacht van maandag op dinsdag (01.00 uur CEST) staat Tampa Bay al een beetje met de rug tegen de muur. De Lightning kan zich tegen deze sterke tegenstander geen 2-0 achterstand veroorloven. De kansen waren er ook wel in Game 1, maar het vizier zal op scherp gezet moeten worden. Daarnaast zal Andrei Vasilevskiy veel beter voor de dag moeten komen. De Rus kreeg 23 schoten te verwerken en incasseerde vijf tegentreffers.

Martin Jones wist het zeker. De Vegas Golden Knights scoorden weliswaar in OT, maar de goal zou vanwege goalie interference worden afgekeurd. De Sharks-goalie bleef stoïcijns op z’n post en kreeg gelijk. In de tweede verlenging werd deze beslissing nog belangrijker toen Logan Couture met zijn tweede van de avond San Jose naar een 4-3 overwinning schoot. Na de vernedering in Game 1 gaven de San Jose Sharks het enige juiste antwoord. William Karlsson dacht de Sharks pijn te doen met twee goals. De bezoekers uit Californië bleven kalm, trokken de stand gelijk en kwamen dankzij Brent Burns zelfs op voorsprong. Ook de 3-3 van Nate Schmidt bracht de Sharks niet van slag. In 2OT werd de bewaarde rust beloond.

UP NEXT

SERIE IN EVENWICHT: 1-1

De Vegas Golden Knights hebben voor het eerst in de historie een wedstrijd in de play-offs verloren. Gerard Gallant en zijn mannen weten nu dan ook dat deze Sharks akelig taai zijn. Met een gelijke stand gaat deze fysieke slijtageslag maandagnacht (04.00 uur CEST) verder in San Jose. Evander Kane keert dan terug van zijn schorsing.

Cover photo: USA TODAY Sports