Zowel St. Louis als Phoenix neemt 3-1 voorsprong

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Phoenix Coyotes en de St. Louis Blues deden vannacht bijzonder goede zaken. Zij wonnen namelijk allebei ook hun tweede uitwedstrijd in deze eerste ronde van de playoffs en keren daarom met een riante 3-1 voorsprong terug naar hun eigen arena’s waar zij dus de clashes met respectievelijk de Chicago Blackhawks en de San Jose kunnen beslissen.

Weer overtime

De Coyotes begonnen net als de wedstrijd ervoor zonder de geblesseerde Martin Hanzal en Lauri Korpikoski. Toch leken de bezoekers de wedstrijd snel te beslissen in de derde periode. Binnen een tijdspanne van 44 seconden vonden zij namelijk twee keer het vijandelijke net. De Blackhawks vochten ze echter goed terug in de wedstrijd en via goals van Brendan Morrison en Michael Frolik werd de stand weer gelijk getrokken.

Dit was de derde keer in een week tijd dat de Coyotes laat in de wedstrijd een voorsprong weggaven, waardoor voor de vierde in deze serie een verlenging nodig was om een winnaar aan te wijzen. In deze extra tijd liet Phoenix zien niet aangeslagen te zijn en na ruim twee minuten was het wederom Mikkel Boedker, die ook de derde wedstrijd besliste, die de puck achter Corey Crawford schoot. De Coyotes kunnen nu via een zege komende zaterdag voor het eerst in vijfentwintig jaar de tweede ronde van de playoffs bereiken.

Blues houden voorsprong vast

Voor de tweede keer op rij kwamen de San Jose Sharks in eigen huis net iets tekort om de St. Louis Blues pijn te doen. Waar ze dinsdag nog bijna terug wisten te komen van een 4-1 achterstand, maakten ze vannacht bijna een late 2-0 achterstand goed. Nadat Andy McDonald na twaalf minuten in de derde periode de marge op twee goals had gebracht voor de Blues, kwam de aansluitingstreffer van Joe Thornton te laat om de bezoekers nog in de problemen te brengen. Hierdoor kan St. Louis eveneens komende zaterdag de tweede ronde van de playoffs behalen en voor hen is dat iets dat zij sinds 2002 niet meer hebben bewerkstelligt.

Highlights

Phoenix Coyotes – Chicago Blackhawks

St. Louis Blues – San Jose Sharks

Programma

Vannacht staat er één wedstrijd gepland in de Western Conference. De Nashville Predators ontvangen dan de Detroit Red Wings en kunnen via een zege de overwinning in de serie veilig stellen.

Foto’s: Getty Images