Bezem door staf Buffalo Sabres, oude bekenden terug

Door

Toronto Maple Leafs v Buffalo Sabres

Buffalo Sabres-eigenaar Terry Pegula heeft hoofdcoach Ron Rolston en general manager Darcy Regier ontslagen. Dat heeft hij zojuist op een persconferentie aangekondigd. Sabres-oudgedienden Ted Nolan en Pat LaFontaine keren terug in Buffalo.

Oud coach
Ted Nolan is aangesteld als interim-coach. Hij zal in ieder geval tot aan het einde van dit jaar die rol vervullen. Van 1995 tot en met 1997 was Nolan ook al hoofdcoach van de Sabres. Sinds 2011 is hij coach van het nationale team van Letland. Het is de bedoeling dat hij dat land op de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi ook zal leiden.

#16 Pat LaFontaine
Pat LaFontaine is door de Sabres naar voren geschoven als President of Hockey Operations. De Hall of Fame-er zal in die rol onder andere gaan zoeken naar een nieuwe general manager. LaFontaine speelde van 1991 tot en met 1997 voor de franchise uit Buffalo. Zijn rugnummer 16 wordt als eerbetoon aan hem sinds 2006 niet meer gebruikt.

De Sabres staan op dit moment laatste in de Eastern Conference. Er is voor Ted Nolan en Pat LaFontaine dus genoeg werk te verrichten in Buffalo.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen