MVP Race: Liefde voor Love

Door

bannermvp

Minnesota Timberwolves v Washington Wizards1. Kevin Love (Minnesota Timberwolves)

Kevin Love. De man is een monster. Gemiddeld 26 punten, 15 rebounds (waarvan vier aanvallend) en 5 assists gecombineerd met, hou je vast, 2,5 driepunters per duel. Waar haalt de beste man zijn energie vandaan om te rebounden en tegelijkertijd zeven driepunters per wedstrijd te nemen. MVP-kandidaat nummer één.

2. Paul George (Indiana Pacers)

George is de leider van het nog ongeslagen Indiana. Hij houdt zijn turnovers laag en bevindt zich de laatste twee duels met een schotpercentages van ruim 55 procent in LeBron James-achtige sferen.

3. LeBron James (Miami Heat)

James komt in zijn ritme en dat betekent niet veel goeds voor de rest van de NBA. Hij was nog niet helemaal fit aan het begin van het seizoen, maar liet deze week zien dat hij zowel offensief (twee 30+ duels) als defensief een niveautje hoger is gaan spelen.

4. Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)

Durant is weer terug waar hij hoort: bovenaan de scorerslijst in de NBA. Als enige met ruim dertig punten per duel. Hij scoort uit alle hoeken en standen, doet dit ontzettend effectief en het leverde de Thunder vier zeges op rij op. Durantula is op een missie en verkeert nu al in ‘mid-season form’.

Tussenstand MVP Race 25. Al Horford (Atlanta Hawks)

Al jaren het gezicht van de Hawks. Maten Joe Johnson en Josh Smith vertrokken, maar hij heeft in Paul Millsap een goede sidekick. Horford leidde de Hawks naar drie zeges deze week en laat dit seizoen zijn vreselijk sterke allround game zien: 19 punten, 10 rebounds, 3 assists, 2 blocks, 2 steals.

6. Blake Griffin (Los Angeles Clippers)

Chris Paul kende niet zo’n sterke week, met veel turnovers en aanvallend beperkt. Maar Griffin nam de honneurs met verve waar. Scoren, rebounden en zowaar verdedigend een tikkie beter. Zie hier de hand van coach Doc Rivers.

7. James Harden (Houston Rockets)

Speelde niet zijn beste spel de afgelopen dagen. Schoot in de onnodige nederlaag tegen de Lakers maar 38 procent van zijn schoten raak en moet zijn schotkeuze iets verbeteren (hoewel dit prima was). Toch blijft The Beard een fenomeen, al was het alleen maar om zijn baard.

8. Anthony Davis (New Orleans Pelicans)

Davis kan het bij de Pelicans natuurlijk niet in zijn eentje. In de laatste twee nederlagen kon hij de Pelicans niet bij de hand nemen, maar gemiddeld scoort hij 20 punten en 10 rebounds met ruim drie blocks. Dat is best aardig.

Toronto Raptors v Cleveland Cavaliers9. Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers)

Kyrie heeft dit seizoen twee persoonlijkheden. Eentje is de dribbelaar die met zijn hart speelt, de ander is de guard die de Cavs naar de play-offs moet leiden en teveel nadenkt. Deze week wisselde hij twee sterke potjes af met twee hele matige. Hij schiet uiterst inefficiënt, maar het gaat wel goedkomen met Irving en de Cavs, gezien zijn 39 punten en 12 assists in de double-overtime zege op de Sixers en de gamewinner.

10. DeMarcus Cousins (Sacramento Kings)

Hoe lang duurt het nog voordat Cousins vertrekt bij de Kings. Hij is te goed voor dit stuurloze team. Vijf opeenvolgende nederlagen, maar Cousins scoort de laatste wedstrijden meer dan dertig punten en schiet 50+ procent van zijn FG raak. Daarnaast rebounds, stealt en blockt hij -ja, Lillard, kijk uit- ook nog wel eens wat.

Heb je een opmerking over de rankings, ben je het er mee eens, of juist niet. Discussieer mee  op @jwzsportam.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen