Clippers blijven de baas in LA, Anthony met OKC langs Knicks

Door

Het NBA-seizoen is voor elk team inmiddels van start gegaan. Afgelopen nacht speelde zes teams hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De Los Angeles Clippers namen het in hun eerste wedstrijd op tegen stadsgenoot Los Angeles Lakers. Daarnaast stond Carmelo Anthony met Oklahoma City Thunder tegenover zijn oude team, de New York Knicks.

Griffin verpest debuut Ball
Het verlies van Chris Paul voelt als een flinke aderlating voor de Clippers. De Big Three in Los Angeles zijn sinds de zomer officieel uit elkaar en de druk van prestaties komt nu, meer dan ooit, op de schouders van Blake Griffin en DeAndre Jordan te liggen. Van enige druk was bij Griffin afgelopen nacht weinig te merken. De rossige forward scoorde 29 punten en pakte twaalf rebounds. Zijn grote compagnon Jordan scoorde veertien punten en pakte 24 rebounds. Mede door de prestaties van de grote mannen in Clippers werd het debuut van Lonzo Ball aardig verstoord.

Ball wordt gezien als de hoop op betere tijden voor de Lakers in jacht op een nieuwe titel voor the Purple & Gold. Gisteren liet Ball zijn volledige potentie nog niet zien. Hij pakte negen rebounds, scoorde drie punten en verzorgde vier assists. De nederlaag van de Lakers is niet te wijten aan Ball, ook zijn teamgenoten stegen niet boven zichzelf uit om het de stadsgenoot echt lastig te maken. De wedstrijd eindigde in 108-92.

Thunder winnen met nieuwe look
Carmelo Anthony mocht in zijn eerste wedstrijd voor OKC Thunder meteen aantreden tegen zijn voormalige team. Na het vertrek van Anthony is Kristaps Porzingis het grote uithangbord van de Knicks. De Let, die tijdens de draft van 2015 nog werd uitgejouwd door zijn eigen fans, moet met zijn kwaliteiten het team gaan dragen in de weg naar overwinningen. Echter was de Thunder een maatje te groot voor Porzingis en consorten. Hoewel de forward het veld verliet met 31 punten en twaalf rebounds, verloren de Knicks met 84-105 van het nieuwe OKC.

Met het aantrekken van Carmelo Anthony en Paul George lijkt Sam Presti de winnaar van afgelopen zomer. Door de komst van de twee topspelers ontstaat er een titelwaardige starting five in Oklahoma. De individuele klasse van de starting five maakte het de Knicks al lastig en naarmate de wedstrijd vorderde en het team meer op elkaar ingespeeld raakte, liep het team steeds verder uit tegen de ploeg uit New York met een aantal mooie highlight plays.

Russell Westbrook, MVP van voorgaand seizoen, noteerde afgelopen nacht zijn tachtigste triple-double met 21 punten, tien rebounds en zestien assists. Paul George (28 punten, zes rebounds en één assist) en Carmelo Anthony (22 punten, één rebound en één assist) deden niet veel onder van de prestaties van Westbrook.

Raptors sterker in strijd tegen Bulls
Net als een aantal bovenstaande teams hebben de Bulls flink ingeleverd qua selectiesterkte. Met het verlies van Jimmy Butler, Dwayne Wade en Rajon Rondo is de backcourt al sterk verdunt. Daarvoor in de plaats werden geen directe versterkingen gehaald en mede daarom lijkt het erop dat de Bulls een sportief zwaar jaar gaan beleven in de hoop dat talent zich ontwikkeld en via de draft nieuw talent zich kan toevoegen.

Dat was ook zichtbaar tegen de Toronto Raptors. De Canadese ploeg wist in de eerst helft van de wedstrijd al genoeg afstand te nemen van de Bulls. Met een 58-37 gingen beide teams half time in. Daarna was de schade niet meer in te halen voor Chicago en ging het redelijk gelijk op. Jonas Valanciunas was de letterlijk en figuurlijk de grote man bij Toronto. Met 23 punten en vijftien rebounds had hij een groot aandeel in de overwinning.

Ook leuk om te lezen