Hornets geen ‘trap-game’ voor Bulls

Door

Normaliter hebben de Chicago Bulls er een handje van om, weer thuis van een vermoeiende roadtrip, tegen een onverwachte nederlaag aan te lopen. Maar tegen de New Orleans Hornets was van een ‘trap-game’ geen sprake: 85-77.

En enerverend was het zeker geweest voor de mannen van Tom Thibodeau (foto). Vooral het afsluitende weekend in Florida, met even inspannende als indrukwekkende zeges op respectievelijk de Orlando Magic en de Miami Heat.

Goed, de Bulls kenden al vooraf het treffen met New Orleans een aardige meevaller. Hornets-Guard Chris Paul was zondagavond tegen zijn Cavaliers-collega Ramon Sessions aangelopen, en had daar een hersenschudding aan over gehouden.

Paul was maandag wel in de United Center aanwezig, maar speelde niet. En dat scheelde vast een slok op een borrel.

Niettemin hielden de Hornets lange tijd gelijke tred met de Bulls, in een wedstrijd die zelden een schoonheidsprijs verdiende. De thuisploeg besliste het treffen zoals het dat de laatste tijd zo vaak doet. Middels enkele typische Derrick Rose-acties, en door de verdediging in het laatste kwart aan te scherpen.

Het bleek opnieuw een beproefd recept.

Positief voor Chicago was dat Carlos Boozer zich weer eens van zijn beste kant liet zien. Boozer was de voorbije wedstrijden af en toe een dissonant gebleken, maar toonde maandag met 19 punten en negen rebounds dat hij wel degelijk een belangrijke schakel kan zijn.

Derrick Rose finishte op 24 punten en negen assists, terwijl Ronnie Brewer met tien punten sterk vanaf de bank kwam. Jarred Jack stelde daar namens de Hornets 23 punten tegenover.

,,De Bulls zijn momenteel het meest complete team in de NBA,” oordeelde Hornest-coach Monty Williams na afloop. ,,En Rose is waarschijnlijk de MVP.”

Het was voor Chicago overigens voor het eerst sinds april 1998 dat het weer eens negen keer op rij in eigen huis wist te winnen.

Zie hier de samenvatting tussen de Hornets en de Bulls.

Foto: thirdage.com

Ook leuk om te lezen