Team USA ongeslagen naar Barcelona

RoseOekraine

Team USA heeft ook de laatste poulewedstrijd op het WK gewonnen. Oekraïne werd in Bilbao met 95-71 verslagen. Kyrie Irving blonk uit, maar verliet in de laatste minuten ook geblesseerd het veld. De Amerikanen nemen het in de volgende ronde op tegen Mexico.

Lees hier hoe Amerika de Dominicaanse Republiek versloeg.

Stroef begin
Net als de vorige wedstrijd begon Team USA erg stroef aan de wedstrijd. In het eerste kwart maakten de Amerikanen maar zes van de negentien schoten. Oekraïne raakte daarentegen alle vrije worpen en ging aan het eind van het eerste kwart met 19-14 aan de leiding.

In het tweede kwart zette Team USA orde op zaken en scoorde zeventien punten meer (30-13) dan de Oekraïners. Ook in de tweede helft was Amerika beter. Uiteindelijk zouden de Amerikanen winnen met 95-71.

Statistieken
Ondanks het slechte begin, kreeg Amerika het opnieuw voor elkaar om meer dan vijftig procent raak te schieten. De Amerikanen noteerden een field goal percentage van 50,7 procent (37/73). Verder gingen de driepunters vandaag een stuk beter dan gisteren. Team USA raakte vijf van de twaalf schoten van achter de driepuntlijn (41,7%). Oekraïne schoot 40,3 (25/62) en 33,3 procent (8/24). Team USA was ten opzichte van voorgaande wedstrijden erg zorgvuldig met de bal. De Amerikanen hadden maar tien turnovers.

Kyrie Irving
Kyrie Irving was de beste speler aan de kant van de Amerikanen. Hij scoorde elf punten, gaf zes assists en pakte drie rebounds. Daarnaast had de point guard van de Cleveland Cavaliers vier steals. James Harden noteerde zeventien punten, vijf assists en drie rebounds. Stephen Curry (14) Anthony Davis (12), DeMarcus Cousins (11) en Kenneth Faried (10) hadden ook dubbele cijfers.

Irving verliet in het vierde kwart het veld met een blessure. De speler kwam hard terecht, maar uit de laatste berichten werd duidelijk dat het mee lijkt te vallen.

KyrieIrving

De point guard liet zelf op Twitter weten in orde te zijn.

Slava Kravtsov scoorde de meeste punten voor Oekraïne met vijftien. Eugene Jeter (13) en Ihor Zaytsev (11) hadden ook meer dan tien punten.

Volgende wedstrijd
Team USA neemt het zaterdag in de achtste finale op tegen Mexico. De wedstrijd wordt gespeeld in Barcelona.