Rivers bezorgd om instelling Celtics spelers

Door

Er vielen maandagavond harde woorden in de kleedkamer van de Boston Celtics na het duel tegen de Houston Rockets. In de eigen TD Banknorth Garden gingen de Celtics verrassend onderuit tegen de Houston Rockets.

Dat schoot bij Celtics-coach Doc Rivers duidelijk in het verkeerde keelgat. ,,Ik zal er wat aan moeten gaan doen om de spelers in te laten zien dat dit ook hele belangrijke wedstrijden zijn. We zullen ervoor moeten zorgen dat we niet op één wedstrijd steeds focussen, maar op het gehele seizoen.”

Door de nederlaag zijn de Celtics (28-9)de koppositie in de Eastern Conference kwijt geraakt aan de Miami Heat (30-9). De koppositie is een belangrijke positie aangezien het thuisvoordeel verschaft gedurende de play-offs.

Juist het thuisvoordeel speelde een belangrijke rol in de winst van de NBA titel die de Celtics in 2008 veroverden. Afgelopen jaar werkten de Celtics zich via de lastige manier, geen thuiswedstrijden, richting de NBA Finals door de Cleveland Caveliers en de Orlando Magic te verslaan om uiteindelijk te stranden in de finale tegen de Los Angeles Lakers.

Met het supertrio LeBron James, Cris Bosh en Dwyane Wade in Miami zal het voor de Celtics dit seizoen nog lastiger worden om aan het einde van de rit bovenaan te staan in de Eastern Conference. Dat realiseerde Rivers zich ook maandagavond. ,,Deze conference is zeker lastiger geworden dankzij de Heat. Je kan je geen misstappen meer realiseren zoals de afgelopen jaren. Als je dit jaar geen thuisvoordeel pakt, zou het wel eens hele nadelige gevolgen kunnen hebben voor ons.”

De Celtics krijgen woensdagavond kans op revanche in eigen huis tegen de Sacramento Kins.

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen