Uitslagen openingsweekend bowl season

Door

Royal Purple Las Vegas Bowl - Utah v Colorado State

Het college football bowl season is weer begonnen. Inclusief de play-offs 39 wedstrijden de kans om nog een keer te genieten van wat mogelijk de mooiste kijksport in Amerika is. Traditioneel is de eerste zaterdag van bowl season een drukke dag met meerdere wedstrijden. Hieronder lees je de uitslagen van alle vijf gisteren gespeelde bowls.

Utah walst over Colorado State heen

#22 Utah was sterk aan het seizoen begonnen om op het einde toch nog een beetje af te glijden. Een grote bowl rond oud en nieuw konden ze daardoor vergeten. Ook Colorado State had een paar weken geleden nog hoop op een grote bowl, maar het verlies tegen Air Force in hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen maakte een einde aan die droom.

Veel te dromen viel er ook niet in de Royal Purple Las Vegas Bowl voor Colorado State. In het eerste kwart konden ze nog een beetje bijblijven, maar daarna was de pijp leeg. De Utes waren simpelweg een paar maatjes te groot voor de Rams en wonnen uiteindelijk met 45-10.

Man van de wedstrijd was Utah quarterback Travis Wilson. In het reguliere seizoen goed voor slechts twee rushing touchdowns en nu drie in één wedstrijd. Zeker ook het vermelden waard is de verdediging van Utah. In 19 pogingen om de bal over de grond te verplaatsen, kwam Colorado State namelijk niet verder dan een magere 12 yards.

De actie van de wedstrijd kwam op naam van Devontae Booker te staan. Hij liet zijn enorme snelheid zien bij onderstaande 60 yard rushing touchdown.

Louisiana-Lafayette te sterk voor Nevada

Louisiana-Lafayette had de R+L Carriers New Orleans Bowl al drie keer op rij gewonnen en voegde daar gisteravond een vierde keer aan toe. Nevada werd met 16-3 verslagen in een wedstrijd die anders liep dan verwacht.

Beide teams staan namelijk bekend om hun sterke aanval en zwakke verdediging. Tot ieders verrassing waren het echter de verdedigingen van beide teams die de show stalen. Alleen in het begin van de wedstrijd was Louisiana-Lafayette even in staat om de bal vrijelijk te verplaatsen en daarmee is het verschil in de eindstand verklaard.

Louisiana-Lafayette had de winst vooral te danken aan de uitstekende start van quarterback Terrance Broadway. Tijdens zijn eerste twaalf passes wist hij iedere keer het doel te bereiken. Uiteindelijke eindigde hij met 26 uit 31 voor 227 yards en een touchdowns. Hoewel hij, net als zijn collega aan de andere kant, het gras vaker van dichtbij te zien kreeg dan hem lief was.

UTEP verliest opnieuw in een bowl game, nu van Utah State

Het zit de UTEP Miners niet mee in bowl games. Voor de zesde keer op rij stonden ze gisteravond aan de verkeerde kant van de score. Ditmaal was Utah State met 21-6 te sterk voor ze in de Gildan New Mexico Bowl.

UTEP had de bal ruim 36 minuten in bezit, maar kwam in die tijd niet verder dan twaalf first downs. Het lukte ze maar niet om de muur die Utah State had opgeworpen te slopen. Aanvallend hield hij bij Utah State ook niet over, maar op sleutelmomenten wisten ze net de juiste gaatjes te vinden om weg te lopen bij UTEP.

Utah State quarterback Kent Myers wist door de lucht slechts vijf keer zijn doel te bereiken in twaalf pogingen en gooide daarbij ook nog een interception. Hij was echter wel betrokken bij één van de sleutelmomenten die de Aggies de zege bezorgden via een 48 yard touchdown rush.

Air Force sluit sterk seizoen in stijl af

Air Force en Western Michigan wisten zich dit seizoen, samen met TCU, het meest te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Dat uitgerekend twee van deze drie ploegen tegen elkaar stonden in de Famous Idaho Potato Bowl was een mooie voorzienigheid van het lot. Hoewel Western Michigan de meeste aanvallende yards wist te produceren, was het uiteindelijk toch Air Force dat met 38-24 de zege naar zich toe wist te trekken.

Van een luchtaanval is al jaren geen sprake bij Air Force. Net als Army en Navy moeten ze het vooral van de running game hebben. Alle vier de touchdowns van Air Force waren dan ook rushing touchdowns. Twee hiervan kwamen op naam van de man van de wedstrijd, Shayne Davern. Hij was daarnaast in twaalf pogingen goed voor 101 yards.

Voor Air Force was het een seizoen om van te dromen. Nog belangrijker dan de winst in de Potato Bowl was namelijk de winst op Army en Navy eerder dit seizoen. Hierdoor wonnen ze voor het eerst in drie jaar weer de Commander-in-Chief’s Trophy. De Air Force seniors zullen we niet nogmaals zien op het footballveld. Deze worden de komende jaren namelijk uitgezonden naar de diverse conflictgebieden op de wereld.

Wilde finish in de Raycom Media Camellia Bowl

De Raycom Media Camellia Bowl stond dit jaar voor het eerst op het programma en werd een strijd tussen South Alabama en Bowling Green. Formeel op neutraal terrein, maar wel in Alabama, dus het publiek was duidelijk op de hand van South Alabama. Bowling Green liet zich hier echter niet door afschrikken en was na een wilde finish met 33-28 de bovenliggende partij.

Het is pas het tweede seizoen van South Alabama in de FBS en de Jaguars zijn daarmee het team dat het snelst een bowl game wist te halen. Bijna werden ze ook nog het team dat het snelst een bowl game wist te winnen, maar het mocht niet zo zijn.

South Alabama stond het grootste deel van de wedstrijd achter, maar kwam met nog een minuut op de klok met 28-27 voor te staan. Het stadion leek te ontploffen. De vreugde was echter maar van korte duur, want Bowling Green had precies één play nodig om alsnog de winst naar zich toe te trekken.

Man van de wedstrijd was Bowling Green wide receiver Roger Lewis. Hoewel hij niet de man van de hele wedstrijd was. Hij was meer de man van het begin en van het eind. Hij was verantwoordelijk voor de laatste score in de wedstrijd, een 78 yard touchdown reception en de eerste score in de wedstrijd, onderstaande 44 yard touchdown reception.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen