Spoelstra: ‘Crygate schuld van de media’

Door

Toen Erik Spoelstra direct na de verloren wedstrijd met de Chicago Bulls uit de school klapte over de mentale staat van zijn spelers, zal hij niet hebben bevroed wat zijn woorden in Amerika teweeg brachten.

,,Er zitten er op dit moment een paar in de kleedkamer te huilen,” had de coach van de Miami Heat gezegd, en het gevolg was dat de complete nationale media over hem heenviel. The Day After probeerde hij te redden wat er nog te redden viel.

De moraal van zijn verhaal: het was de schuld van de media. Die hadden de openhartigheid over Miami’s kleedkamergeheimen al snel omgedoopt tot ‘CryGate’.

Volgens Spoelstra hadden de media zijn woorden uit hun verband getrokken en overgeanalyseerd. Niemand van de Heat noch Spoelstra zelf wilde overigens bekennen wie dan precies de tranen de vrije loop hadden gelaten.

,,Dit is een klassiek voorbeeld van sensationalisme, op zoek naar een krantenkop,” aldus Spoelstra op maandag. ,,Jullie [journalisten] loeren hier gewoon op.”

Spoelstra ging zelfs zover dat hij enigszins op z’n woorden terugkwam.

,,De spelers waren erg emotioneel [over de nederlaag] in de kleedkamer. De koppies hingen. Ik zag opgezwollen ogen, maar dat was het dan ook. Ik denk dat al het andere waarschijnlijk een overdwrijving is.”

De Miami-coach bekende dat hij er geen erg in had hoe zwaar zijn woorden hadden gewogen, totdat hij er door een PR-functionaris van de Heat op werd gewezen dat hij overal in het land voor krantenkoppen had gezorgd.

Huilen of niet, Kobe Bryant nam het een dag later op voor Spoelstra & Co. ,,Iedereen reageert nu eenmaal anders,” liet hij in een radio-interview weten. ,,Als er wordt gehuild in de kleedkamer, dan wordt er gehuild in de kleedkamer. Maar dat betekent nog niet dat het watjes zijn.”

Foto: sportscasm.com

Ook leuk om te lezen