George Hill zorgt voor nipte zege van Pacers op Lakers

Door

1recap19 Lakers winnen opnieuw, eerste triple double Durant

Indiana Pacers @ Los Angeles Lakers 79 – 77

Het was weer ouderwets spannend in Los Angeles. De Pacers kwamen op bezoek en Kobe had een beetje last van griep. Dat laatste was overigens amper te merken want the black mamba gooide er 40 punten in. Die 40 punten bleken uiteindelijk niet genoeg te zijn. De Lakers kregen tegen het einde van de wedstrijd tot twee keer toe de uitgelezen mogelijkheid om afstand te nemen van Indiana. De vrije worpen van zowel Dwight Howard als van Metta World Peace (twee per persoon) gingen er allemaal niet  en dus bleef de stand 75-74. De daaropvolgende aanval van de Pacers leverde een score op van George Hill. Zijn runner vondt wel de onderkant van het netje en dus werd het 77-74, met nog 35 seconden te spelen.

Met 35 seconden krijgen zowel de Lakers als de Pacers nog een keer balbezit. Bij de Lakers gaat de bal dan natuurlijk naar Bryant. Hij laat zijn teamgenoten, en miljoenen kijkers, maar weer eens zien hoe je een grote speler wordt op zulke grote momenten. Kobe schiet een driepunter onder druk en zorgt voor een gelijke 77-77 stand. Dan, zoals gezegd, krijgen de Pacers nog één keer de bal. Bij Indiana komt de bal dan in handen van George Hill. En ook Hill laat zien een grote jongen te zijn tijdens crunchtime. Hij maakt een drive naar de basket en laat zijn lay-up hoog tegen het glas komen zodat Gasol en Howard het net niet kunnen blokken. De lay-up valt goed met 0.1 seconden op de klok en zo winnen de Pacers van de Lakers met 79-77. Hill eindigt met 19 punten. Hij werd het meest bijgestaan door David West met 16 punten en 10 rebounds. Bij de Lakers kreeg Kobe een beetje hulp van Howard die op zijn beurt 17 punten scoorde en 8 rebounds pakte.

Dallas Mavericks @ Philadelphia 76ers 98 – 100

De Mavericks moeten het nog steeds zonder Dirk Nowitzki doen en dat kan nou net zo’n speler zijn die dit soort wedstrijden in hun voordeel doet eindigen. Nu dus nog niet en de Sixers winnen de wedstrijd dan ook nipt. De netjes uitgebalanceerde aanval van de Mavs leverde nog wel zes spelers met dubbele cijfers op. De meeste daarvan, 20, werden er ingegooid door Chris Kaman. Aan de andere kant waren het vooral Turner (22), Young (20) en Holiday (18) die het grootste deel van de score leverden.

Minnesota Timberwolves @ Sacramento Kings 97 – 89

De Timberwolves stoppen hun negatieve reeks van vijf verloren wedstrijden op rij. En hoewel hij al een paar wedstrijden terug is, is de invloed van Kevin Love nu dan echt te merken. Hij wordt topscorer van de wedstrijd met 23 punten en pakt daarbij ook nog eens 24(!) rebounds. Ook de vier overige starters van Minnesota scoren in de dubbele cijfers. Bij de Kings zijn het Cousins en Evans die ieder 20 punten scoren en Thornton en Thomas elk 12 punten.

Phoenix Suns @ Cleveland Cavaliers 91 – 78

De wedstrijd was spannend tot aan het einde van het derde kwart. Toen namen de Suns afstand en keken eigenlijk nooit meer achterom. Grote man bij de Suns was Goran Dragic met 19 punten, 7 assists en 5 rebounds. De Cavs konden er zonder hun leider Kyrie Irving niet veel tegenover zetten. Enige die dat wel deed was Anderson Varejao. Hij scoorde 20 punten en pakte 18 rebounds.

Toronto Raptors @ Houston Rockets 101 – 117

Ook in deze wedstrijd iemand met 18 rebounds of meer. Omer Asik noteert er ook 18 en daarbij ook nog eens 13 punten. Neem daarbij dat vijf teamgenoten van hem ook in de dubbele cijfers scoorden en de 117 – 101 winst is geen verrassing. De meest heldere ster aan de kant van Houston was James Harden. Hij werd topscorer met 24 punten en gaf ook nog eens 12 assits. Ook bij de Raptors scoorden zes spelers in de dubbele cijfers. Andrea Bargnani scoorde er 19 in de eerste helft en werd in de tweede helft op twee punten gehouden en eindigde daarmee dus met 21 punten. Rookie Terrence Ross kwam sterk van de bank met 19 punten, waarvan een aantal smakelijke dunks.

Ook leuk om te lezen