Sidney Crosby in Europa komt steeds dichterbij

Door

Waar in de onderhandelingen tussen de NHL en de NHLPA de laatste middelen worden aangeboord door met een bemiddelaar om tafel te gaan, lijkt één van de voorlopers in de onderhandelingen juist van tafel te gaan. Sidney Crosby, het gezicht van de NHL en een speler die namens de NHLPA zeer actief is in de onderhandelingen, ziet een tijdelijk verblijf in een Europese competitie voor zichzelf steeds dichterbij komen.

NHL Lock-out update: Sidney Crosby is hoopvol | Sport Amerika

Bestemming onbekend

Een belangrijke kanshebber om Crosby binnen te halen valt nog niet te noemen, maar zaakwaarnemer Pat Brisson is al bij verschillende teams langs geweest om te onderhandelen over een dienstverblijf van de Canadese superster. De focus daarbij ligt vooral op teams in de KHL en Zwitserland, sowieso de twee landen waar tot dusverre de meeste NHL-spelers terecht zijn gekomen. Clubs in andere landen hoeven zich echter zeker nog niet kansloos te wanen, want Crosby heeft nog geen ticket naar Europa geboekt.

Een belangrijke reden om Europa als een steeds grotere mogelijkheid te zien is het opdoen van wedstrijdritme. Crosby speelde in het seizoen 2010-2011 slechts 41 wedstrijden door een hersenschudding en om dezelfde reden kwam hij in het afgelopen seizoen niet verder dan 22 wedstrijden. “Meer en meer ga ik erover nadenken, dat spelen steeds belangrijker wordt, zeker in mijn geval, aangezien ik de laatste tijd zoveel wedstrijden heb gemist.”

Ondanks de komst van de bemiddelaar zien de spelers de onderhandelingen nog altijd somber in, zo meldt Crosby: “Veel jongens zijn gefrustreerd door het… niet praten. We snappen de zakelijke kant, dat er onderhandelingen zijn en aanbiedingen, dat soort dingen. Maar ik denk dat het hele proces heel frustrerend is. Als we echt wat willen bereiken, dan moeten we volgens mij elke dag om tafel zitten, wat er ook gebeurt.”

“Toen we opgroeiden, was dit niet de manier waarop we hockey leerden kennen. Het is ongelukkig dat we op dit punt aanbeland zijn, maar we zullen het plezier terug moeten krijgen. En dat bereik je door wedstrijden te spelen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen