NHL schrapt All-Star Game en extra wedstrijden

Door

De National Hockey League (NHL) heeft vandaag bekend gemaakt dat de jaarlijkse All-Star Game en alle wedstrijden tot en met 14 december definitief zijn afgelast vanwege de lock-out. Het 2013 All-Star Weekend zou eind januari in Columbus, Ohio worden georganiseerd.

De twee nieuw afgelaste weken in december brengt het totale aantal verloren wedstrijden op 423. Dat is meer dan éénderde van het gehele reguliere seizoen en bevat ook reeds de afgelasting van de jaarlijkse Winter Classic buitenwedstrijd. Mochten de clubs en de spelersvakbond alsnog tot een akkoord komen, dan betekent dit dat er, behalve de reguliere wedstrijden en de play-offs, dit seizoen geen bijzondere evenementen zullen worden afgewerkt.

Een akkoord leek eerder deze week dichtbij, maar tot grote teleurstelling van de spelers werd hun significante handreiking door de clubs wederom afgewezen. “De spelers hebben alles gedaan om ervoor te zorgen dat onze sport terug op het ijs komt,” zei vakbondsleider Don Fehr (foto) over het hernieuwde aanbod van afgelopen week.

Eerder werd verwacht dat de NHL zou besluiten om het hele seizoen af te gelasten als er niet op 1 december werd gespeeld, maar die angst bleek vandaag ongegrond en een eventuele deadline is daarmee opnieuw opgeschoven.

Het NHL-seizoen 2012-2013 zou eigenlijk op 11 oktober van start gaan, maar aanhoudende onenigheid tussen de spelers en teameigenaren over een nieuwe CAO leidt tot op heden tot een zogenaamde lock-out. De seizoensstart is derhalve voor onbepaalde uitgesteld en spelers mogen niet communiceren, laat staan trainen, met coaches en medewerkers van hun eigen team.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen