Penguins met Malkin te sterk voor Islanders

Door

Voor het eerst in vijf wedstrijden en pas voor de vierde keer in de elf wedstrijden van dit seizoen maakte Evgeni Malkin zijn opwachting in het team voor de Pittsburgh Penguins. En hoewel hij zelf niet tot scoren kwam en ook geen assist verzorgde, was hij toch belangrijk voor zijn team in de 0-3 overwinning op de New York Islanders.

Malkin’s coach Dan Bylsma was dan ook zeer tevreden over de rentree van een van zijn twee supersterren: „Hij speelde sterk vandaag en volgens mij had hij nergens last meer van. Hij is echt een beest op het ijs en dat liet hij zowel verdedigend als aanvallend zien. Hij speelde gewoon een goede wedstrijd.”

Ook Malkin zelf kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste wedstrijd in twaalf dagen, al was het wel de eerste wedstrijd dit seizoen waarin hij speelde maar niet tot een punt kwam: „Het voelde goed vandaag en bovendien heb ik geen last van mijn knie. Daarnaast speelden we als team een solide wedstrijd waarin we tot veel kansen kwamen. Wellicht dat ik de volgende wedstrijd wel weer tot scoren kan komen, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen en dat we dus twee punten mee naar huis hebben kunnen nemen.”

De grote man in de overwinning van de Penguins van woensdagavond was andermaal goalie Marc-Andre Fleury. De ploeg uit Pittsburgh speelde namelijk vrij slordig en vertrouwde heel erg op de kwaliteiten van hun doelman. Fleury beschaamde dit vertrouwen niet en zorgde er met 33 reddingen voor dat hij voor het eerst dit seizoen een shutout achter zijn naam kreeg.

Zijn collega aan de andere kant, Evgeni Nabokov, begon ook sterk aan de wedstrijd en wist de bezoekers nog lang van het scoren af te houden met enkele fraaie reddingen. Toch moest hij nog in de eerste periode vissen toen een wristshot van Pascal Dupuis hem te machtig was.

Vroeg in de tweede periode werd de wedstrijd eigenlijk al beslist toen Richard Park, die twee seizoenen geleden overigens nog uitkwam voor de Islanders, de stand naar 0-2 tilde. De Islanders probeerden vervolgens nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar zij kregen de puck gewoonweg niet langs de excellerende Fleury. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd werd het duel definitief in het slot gegooid door een empty-netter van Jordan Staal, waardoor de Penguins met een geflatteerde 0-3 zege aan de haal gingen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de New York Islanders en de Pittsburgh Penguins:

Foto: sports.yahoo.com

Ook leuk om te lezen