Washington verslaat Miami, Rockets ‘hacken Dwight’.

Door

1recap1 Paul, Clippers nipt langs Jazz

Los Angeles Lakers @ Houston Rockets 105 – 107

De spannendste wedstrijd van gisterenavond was die tussen Los Angeles en Houston. Kobe en co gingen op bezoek bij Harden en zijn mannen. Tegen het einde van de wedstrijd gebruikten de Rockets een tactiek die in het verleden ook vaak tegen de Lakers werd gebruikt: opzettelijke fouten maken op de fysiek sterke center die moeite heeft met vrij worpen. Een aantal jaren geleden is dat begonnen met Shaquille O’neal, de welbekende ‘Hack-a-Shaq’ tactiek. En nu doen tegenstanders exact hetzelfde, maar dan met de huidige center van de Lakers: Dwight Howard. Net als Shaq ziet het er niet uit wat Howard doet als ie op de vrijeworp-lijn staat. De schietbeweging is onnatuurlijk en houterig en zorgt dan ook voor de nodige missers.

De tactiek helpt Houston naar een 106 – 102 voorsprong met nog ruim 15 seconden te spelen. Dan krijgt Kobe de bal en schiet gelijk, binnen twee seconden, een rake driepunter: 106 – 105. De Rockets nemen de bal uit en worden foutief afgestopt door de Lakers en mogen vrije worpen nemen. Tony Douglas raakt één van de twee vrije worpen en maakt er 107 – 105 van. Dan krijgen de Lakers nog één kans met acht seconden te spelen. Wederom krijgt Bryant uiteraard de bal. Dit keer raakt zijn driepunter alleen de ring en mist hij. Ook Metta World Peace, die de rebound pakt, ziet zijn schot over de ring stuiteren en zo winnen de Rockets de spannende pot van de Lakers. De 39 punten van Bryant konden daar geen verandering in brengen.

Miami Heat @ Washington Wizards 101 – 105

David en Goliath. De Miami Heat hadden zes wedstrijden op rij gewonnen en de Wizards hadden nog maar één wedstrijd in het hele seizoen gewonnen. Als je in deze wedstrijd dan ook je geld op de Wizards had gezet, had je er waarschijnlijk een aardig zakcentje aan over gehouden. Zelfs de triple-double van LeBron James kon de Heat niet aan de overwinning helpen. En dat heeft Washington te danken aan hun team-effort. Meerdere spelers droegen hun steentje bij aan de verdiende overwinning. Jordan Crawford kwam van de bank om 22 punten te scoren. Kevin Seraphin noteerde 16 punten en 10 rebounds en ook A.J. Price(14) en Martell Webster(13) scoorden de nodige punten om hun team aan de overwinning te helpen.

Oklahoma City Thunder @ Brooklyn Nets 117 – 111

De nieuwe uniformen lijken de Thunder als gegoten te zitten. Het begint bijna te wennen, maar ook de Brooklyn Nets werden opgerold door Kevin Durant en Russel Westbrook. Natuurlijk kregen zij de broodnodige hulp van onder andere Ibaka en Sefolosha, maar het wonderduo zorgde wederom voor de meeste punten en assists. Durant kwam tot 32 punten, 6 assists en 5 rebounds en Westbrook scoorde 25 punten en deelde 9 assists uit. Het probleem voor de Nets is deze wedstrijd was dat ze te weinig van hun bank kregen. Alle starters scoorden flink in de dubbele cijfers en Deron Williams zelfs 33 punten, maar slechts twee van de zes bankspelers wisten tot scoren te komen en de bank produceerde dan ook een schamele 16 puntjes.

Minnesota Timberwolves @ Philadelphia 76ers 105 – 88

Zeven Timberwolves scoorden in dubbele cijfers en Kevin Love hoorde daar niet bij. Minnesota had een makkie in en tegen Philly. Rookie Alexey Shved werd topscorer bij de Timberwolves met 17 punten en ook Josh Howard speelde met 16 punten en 10 rebounds een puike wedstrijd. Bij de Sixers kwam er de hele avond eigenlijk niemand los om zijn team bij de hand te nemen. Evan Turner gooide er nog wel 19 punten in, maar kreeg daarbij verder weinig hulp van zijn teamgenoten.

Phoenix Suns @ Memphis Grizzlies 98 – 108 OT

Zach Randolph ging los gisterenavond, en flink ook!: Hij scoorde 38 punten en pakte 22 rebounds. Z-Bow laat wederom zien dat hij de kwaliteiten in huis heeft om in ieder geval genoemd te worden in de MVP-race. Zijn teamgenoten in het frontcourt Marc Gasol en Rudy Gay deden ook leuk mee met ieder 14 punten en respectievelijk 9 en 7 rebounds, maar het was toch vooral Randolph die de show stal. Bij de Suns probeerde met name Goran Dragic er nog iets tegenover te zetten met 19 punten en 7 assists, maar het mocht allemaal niet baten.

Indiana Pacers @ Chicago Bulls 80 – 76

Paul George helpt zijn Pacers aan de overwinning. Hij scoort 34 punten en pakt 9 rebounds. De enige teamgenoten die in dubbele cijfers scoren zijn David West en Roy Hibbert met ieder 10 puntjes. En met respectievelijk 9 en 11 rebounds, dat dan weer wel. De Bulls kunnen niet wachten op de terugkomst van Derrick Rose. Zijn rentree lijkt eraan te komen en als het aan de mensen in Chicago ligt liever vandaag dan morgen. Topscorer voor de Bulls in deze wedstrijd was de kleine Nate Robinson met 19 punten.

Ook leuk om te lezen