Hornets worden Pelicans, Bobcats opnieuw Hornets?

Door

 

Het ziet ernaar uit dat de New Orleans Hornets binnenkort een nieuwe bijnaam zullen krijgen. Anthony Davis zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf volgend seizoen voor de New Orleans Pelicans spelen. Dit zet bovendien de deur open voor de terugkeer van de Hornets naar Charlotte.

De naamsverandering stond al op de agenda sinds huidig eigenaar Tom Benson het team kocht in april van dit jaar. Benson is ook eigenaar van de New Orleans Saints. Bij de aankoop van het team stelde hij meteen dat hij de club een bijnaam wil geven die beter past bij de staat Louisiana. Zijn vrouw opperde de naam ‘the Pelicans’. De keuze voor deze bijnaam is niet verrassend. De pelikaan is het symbool van de Louisiana en is te zien op de vlag en het embleem van de staat. Benson voegde eraan toe dat de kleuren van de club veranderd zullen worden naar rood, goud en marineblauw.

De Hornets verhuisden in 2002 van Charlotte naar New Orleans. Dat de Hornets nu opnieuw verdwijnen uit New Orleans is goed nieuws voor Michael Jordan. Die vertelde onlangs dat hij een terugkeer van de Hornets naar Charlotte toejuicht. “Dat is zeker een kans die we zouden bekijken. We hebben de gemeenschap die vraag al horen stellen en we zullen zeker luisteren”, zei de zesvoudig NBA champion.

Foto’s: Getty Images 


Ook leuk om te lezen