Today in Sports History – 2 juli

Door

Die dekselse hurricane Katrina ook… Toen de orkaan begin september 2005 Louisiana binnenste buiten keerde, werden de New Orleans Hornets gedwongen een tijdje te verhuizen naar Oklahoma City. Het werd een waar feestje. De ploeg trok er meer publiek dan het deed in de Big Easy, en een snood plannetje was geboren.

Niet veel later kocht Clay Bennett als hoofd van een een groepje OKC-zakenmensen de Seattle SuperSonics. Hoewel hij steeds liet weten ‘koste wat kost in Seattle te willen blijven’, was zijn achterliggende gedachte (verhuizen met die hap) van meet af aan duidelijk. Zo eiste hij van de stad Seattle vrijwel direct een nieuw stadion, of anders… En dat terwijl Seattle de Key Arena amper tien jaar eerder juist een frisse opknapbeurt had gegeven.

Na maanden van gesteggel in de rechtszaal werd de overgang op 2 juli 2008 dan eindelijk een feit: de Seattle SuperSonics, de kersverse eigenaar van toekomstig superster Kevin Durant, verhuisde naar Oklahoma City. De naam werd Thunder, daarmee (behalve de Sonics) Wind, Bison, Marshalls, Energy en Barons als verliezer achterlatend. ,,We did it”, waren Bennett’s eerste woorden op de persconferentie waarmee de verhuizing wereldkundig werd gemaakt.

Ook leuk om te lezen