NBA Fantasy Factory: Sell High

Door

fantasy factory

Een van de moeilijkste dingen in fantasy is afscheid nemen van spelers die goed presteren. Soms lukt het zelfs niet en dan baal je achteraf dat je niet beter had gehandeld. Bekijk je team rationeel en probeer in te schatten welke spelers momenteel meer waarde hebben dan ze realistisch gezien hebben. De volgende drie spelers zijn voorbeelden van dat soort spelers.

Jeremy Lin (Player Rater: 8)
Linsanity is terug, al is het in een mildere variant. Desalniettemin schiet de voormalig Harvard-student de lichten uit en maakt hij indruk met zijn verbeterde afstandschot. In zijn laatste drie wedstrijden scoorde hij 86 punten, mede door dertien driepunters. Echter begon Lin donderdag tegen de Knicks gewoon op de bank en zal hij uiteindelijk rond de 30 minuten speeltijd krijgen. Dit lijkt het perfecte moment om veel waarde terug te krijgen in een deal. Benadruk dat Lin een zeer goede toevoeging is voor iemand opzoek naar steals.

Andre Iguodala (Player Rater: 15)
Iggy staat meer aan dan wie dan ook in de NBA. Zijn prachtige buzzer-beater tegen de Thunder staat nog vers op ons netvlies gebrand. Het is ook makkelijk een zwak voor de man te hebben. Flashy dunks, mooie assists en een geweldige mentaliteit. Toch is het misschien wel slim afscheid te nemen de Warrior. Iguodala schiet momenteel .600 FG%, terwijl hij de laatste drie seizoenen rond de .450 FG% eindigde. Daarnaast schiet Iguodala zijn vrije worpen nog steeds niet goed met .556 FT%. Hij is zeer bruikbaar in fantasy en er zullen veel kopers zijn, dus haal het beste uit de deal.

Evan Turner (Player Rater: 25)
De guard is een van de weinige aanvallende spelers in de selectie van de Sixers. Hij krijgt daarom ruimte genoeg om zoveel schoten te nemen als hij wil. Momenteel zijn er slechts zeven spelers in de league die meer schoten nemen dan Turner, respectievelijk Anthony, Aldrigde, Gay, Irving, Love, Cousins en Westbrook. Dat is nu nog geen probleem met een .491 FG%, maar de verwachting is dat dit getal aanzienlijk omlaag zal gaan. Vorig seizoen was het namelijk nog .419 FG%. Turnet heeft nou eenmaal geen vlekkeloos schot en dat is ook te zien aan zijn .160 3PM %. Probeer Turner te ruilen voor een speler met meer upside.

Fantasy Baas van de Week: Arron Afflalo  Oklahoma City Thunder v Orlando Magic

Afflalo is bezig met het seizoen dat hem vorig seizoen werd voorspeld. Hij is samen met Jameer Nelson de ervaren speler op het veld tussen een mix van jong talent. Met de komst van Victor Oladipo lijkt Afflalo zich bewust van het feit dat hij goed zal moeten presteren om zijn plaats in de basis niet te verliezen. Dat heeft ertoe geleidt dat Afflalo nu alles op het veld doet. Het is niet ondenkbaar dat hij 20-5-5 eindigt dit seizoen met 2+ 3PM. Deze week ging hij los tegen de Milwaukee Bucks: 36 punten, 6 assists, 8 rebounds, 8 driepunters. ‘I used to be jealous of Arron Afflalo’ zong Kendrick Lamar. Ik ben jaloers op de eigenaren van Afflalo.

Fantasy Dwaas van de Week: Tim Duncan Tim Duncan
Larry Sanders zou wederom een goede kandidaat zijn geweest, maar om het niet saai te maken kies ik Duncan. Of is het dan nog steeds saai? Duncan had in ieder geval geen beste week. Hij noteerde het slechtste schotpercentage ooit in een wedstrijd tegen de Wizards, waarin hij 1/12 FG behaalde. In de drie potjes die hij speelde schoot hij in totaal 5/27. Er is geen reden tot paniek, want Mr.Fundamental komt er heus wel weer bovenop. Maar dit was zijn week niet.

 

Are you picking up what I’m putting down

Patrick Beverly (29% owned) – Is hersteld van een blessure en is een goede bron voor steals. Nog wat rauw in zijn schotselectie, maar dat wordt alleen maar beter.

John Henson (24% owned) – Nu Larry Sanders moet toekijken vanaf de zijlijn zal sophmore Henson veel minuten gaan maken. Speelt nu nog 27 minuten, maar als hij 30+ minuten gaat spelen is een double-double elke avond de verwachting.

Jordan Hill (21% owned) – Heeft een basisplaats gekregen en maakt daar het beste van met twee double-doubles en gemiddeld twee blocks.

Robin Lopez (15% owned) De center van de Portland Trailblazers moest even wennen aan zijn nieuwe team, maar noteerde de laatste drie potjes ruime double-doubles.

Foto’s: GettyImages

Ook leuk om te lezen