Heat verslaan Mavericks met een James die niet kan missen

Dallas Mavericks vs Miami HeatEen rematch van de 2011 NBA Finals tussen de Dallas Mavericks en de Miami Heat. LeBron James scoorde 39 punten op slechts achttien schoten en Dwyane Wade noteerde een career high acht steals in de 110-104 overwinning op de Mavs. “Al geef je me 37 schoten in een wedstrijd, dan scoor ik 60, 70 punten”, zei King James vol zelfvertrouwen.

Kijk naar de onwerkelijke shot chart van James tegen de Mavericks:

Tip-Off
Roy Hibbert domineerde voor de Indiana Pacers tegen de Milwaukee Bucks zowel aanvallend als verdedigend. Hij scoorde 24 punten (miste slechts twee van zijn schoten) en pakte tien rebounds en blockte acht schoten in de 104-77 overwinning op de Bucks. De ploeg van coach Frank Vogel is nog altijd ongeslagen (9-0 record).

Bijna een triple double dus voor Hibbert die nu 43 blocks heeft na negen wedstrijden. Hij heeft gemiddeld meer blocks (4.78) dan twaalf ploegen in de NBA. En wat doe je dan na de wedstrijd? Rust pakken en herstellen:

Three Point Play

• Deron Williams viel in de wedstrijd tegen de Phoenix Suns uit met een enkelblessure. Joe Johnson liet zien dat de Brooklyn Nets ook zonder de spelverdeler konden winnen. Johnson’s score in de buzzer gaf Brooklyn een 100-98 overwinning na verlenging (overigens zijn vijfde buzzer-beater sinds het seizoen 2007-2008. Meeste in de NBA).

• De Chicago Bulls boekten de eerste uitoverwinning van het seizoen. De Toronto Raptors werden in Canada met 96-80 aan de kant gezet. Joakim Noah scoorde achttien punten en pakte negen rebounds voor de Bulls die zonder hun spelverdeler Derrick Rose speelden vanwege een hamstringblessure.
  • De Portland Trail Blazers en de San Antonio Spurs staan niet echt in de schijnwerpers. Stiekem hebben beide ploeg een goed record bij elkaar gespeeld, respectievelijk 7-2 en 9-1. De Trail Blazers waren met 109-96 te sterk voor de Celtics. LaMarcus Aldridge was goed voor 27 punten en twaalf rebounds. Tony Parker scoorde voor de Spurs tegen de Utah Jazz veertien van zijn 22 punten in het vierde kwart.