Pittsburgh Penguins winnen weer eens

Pittsburgh Penguins v St. Louis Blues

De Pittsburgh Penguins hebben na drie nederlagen op rij eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. De Nashville Predators werden in Pittsburgh met 4-1 verslagen. De Penguins hebben met deze overwinning koploper Tampa Bay Lightning weer in het zicht gekregen.

Na amper twee minuten zette Gabriel Bourque de Predators op voorsprong. Tien minuten later kon het thuispubliek juichen. Pascal Dupuis zette de Penguins op 1-1. Enkele minuten later scoorde James Neal op de powerplay 2-1. Het was pas zijn eerste goal van dit seizoen. Evgeni Malkin gaf de assist. Hij heeft nu in zes wedstrijden op rij minimaal één assist gegeven.

In de tweede periode liepen de Penguins verder uit via goals van Kris Letang en Brandon Sutter. In de derde periode kregen beide goalies geen goals meer tegen. Pittsburgh staat nu derde in de Eastern Conference met één punt minder dan Boston en vier punten minder dan Tampa Bay. De Nashville Predators staan twaalfde in de Western Conference.

De Penguins kunnen deze overwinning niet al te uitgebreid vieren, want vannacht wacht in New Jersey alweer een wedstrijd tegen de Devils.

Andere uitslagen van ploegen uit de Eastern Conference:
Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 1-3 (Eerste wedstrijd voor Sabres nieuwe interim-coach Ted Nolan)
Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 3-2 (SO)
Boston Bruins – Ottawa Senators 2-4 (Eerste nederlaag na vier overwinningen op rij voor Boston)
Washington Capitals – Detroit Red Wings 4-3 (SO) (Vierde wedstrijd overtime voor Detroit op rij)
La Kings – New Jersey Devils 2-0
Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 2-3 (SO)
Florida Panthers – Minnesota Wild 2-3
Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 2-3 (SO)