Sabres geven overleden oud-sterspeler laatste eerbetoon

Door

De Buffalo Sabres hebben afgelopen zondag in eigen huis met 6-4 gewonnen van de Ottawa Senators Leafs. Door deze overwinning stijgen de Sabres naar de zevende plek in de Eastern Conference, maar toch heerste er geen gevoel van euforie in Buffalo.

Het duel werd namelijk overschaduwd door het plotselinge overlijden van voormalig vedette Rick Martin eerder op de dag.

Martin overleed zondag op 59-jarige leeftijd in een eenzijdig auto-ongeluk, waarschijnlijk nadat hij was getroffen door een hartaanval.

Rick Martin was in de jaren zeventig van de vorige eeuw onderdeel van de befaamde ‘French Connection’-lijn van Buffalo. Deze veel scorende lijn met Gilbert Perreault en Rene Robert leidde Buffalo in 1975 naar de Stanley Cup-finale.

In zijn carrière kwam Martin uit voor de Sabres en de Los Angeles Kings en was hij in de reguliere competitie en play-offs goed voor 408 doelpunten en 370 goals. Met deze cijfers heeft hij vanzelfsprekend een plek verworven in de Hall of Fame van de NHL.

De Sabres eerden hun verloren grootheid met een moment van stilte voor aanvang van de wedstrijd tegen de Senators. Daarnaast droegen alle spelers tijdens het duel een sticker met Martins naam en het nummer 7 op hun helm.

Dit was Martins rugnummer tijdens zijn succesvolle periode bij de Sabres en het nummer was inmiddels ‘retired’ binnen de club.

De spelers van Buffalo gaven het eerbetoon nog wat extra glans door de Ottawa Senators met 6-4 te verslaan. De grote man aan de kant van de thuisploeg van rookie Tyler Ennis (foto) die twee keer wist te scoren, waaronder het belangrijke openingsdoelpunt in de eerste periode.

Ottawa ging in het begin nog mee in de scoringsdrift van Buffalo, waardoor er na één periode dus een 2-2 tussenstand op het bord stond.

In het tweede bedrijf nam Buffalo afstand van de bezoekers door drie keer te scoren via opnieuw Ennis, Paul Gaustad en Nathan Gerbe. Jason Spezza wist nog iets terug te doen voor de Senators, maar bij de tweede onderbreking hadden de Sabres dus een voorsprong van 5-3.

In de laatste periode wisten beide teams nog één keer te scoren en hoewel het thuispubliek nog hoopte op een extra doelpunt van Buffalo in verband met het rugnummer van de overleden legende, zat dat er helaas niet meer in voor hen.

Nadat de laatste zoemer had geklonken, bewezen alle speler van de Sabres nog een laatste eer aan Rick Martin door in de middencirkel gezamenlijk met hun sticks naar de banner met Martins rugnummer te wijzen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Sabres en de Senators:

Foto: 0.tqn.com

Ook leuk om te lezen