Coyotes en Predators blijven in de race met zege

Minnesota Wild v Phoenix Coyotes

De Phoenix Coyotes blijven met een 1-3 overwinning in eigen huis tegen de Los Angeles Kings meedoen om een plekje in de play-offs. Dat geldt ook voor de Nashville Predators, die thuis de Colorado Avalanche met dezelfde cijfers opzij zetten.

Daarvoor zullen beide ploegen nog wel een stevige serie neer moeten zetten, want de St. Louis Blues op plaats 8 hebben 38 punten uit 34 wedstrijden. De Predators haalden evenveel punten, maar hadden daar drie wedstrijden meer voor nodig. De Coyotes haalden 36 punten uit 36 wedstrijden en staan twaalfde.

Een overwinning tegen de Kings was dan ook essentieel voor de Coyotes, die verdediger Keith Yandle mochten bedanken voor zijn twee doelpunten. Yandle opende de score en zorgde laat in de derde periode met de 3-1 voor de definitieve beslissing.

De Predators waren de gehele wedstrijd beter, maar hadden een vroeg tegendoelpunt van Matt Duchene in de derde periode nodig om echt los te komen. In een mêlee van spelers maakte Patric Hornqvist 7 minuten later op de powerplay gelijk, waarna David Legwand een ruime minuut voor het einde van de wedstrijd tekende voor de winnende treffer. Paul Gaustad bracht aan de laatste onzekerheid een einde met een empty netter.