Anthony scoort 50 in winst op Miami

Door

1recap1 Winst en record voor Memphis Grizzlies

New York Knicks @ Miami Heat 102-90

‘Melo wint van een LeBron- en D-Wade-loos Miami Heat team. Zonder de twee sterren kon Carmelo Anthony precies doen en laten wat hij wilde. Hij noteerde 50 punten waarvan zeven op tien driepunters. Het is de derde keer in zijn carriere dat hij de 50-punten grens haalt. Dat is ook gelijk zijn persoonlijke record. Nog nooit kwam hij boven de 50. Anthony was dus één puntje verwijderd van het feit dat hij verantwoordelijk was voor de helft van de totale score van zijn Knicks.

Met de winst op Miami staat de winstreak van New York nu op negen wedstrijden. Chris Bosh is opeens de go-to-guy, aangezien James en Wade toekeken vanaf de bank. En waar Bosh in de vorige wedstrijd nog de held was met een gamewinner, kon hij tegen de Knicks niet echt potten breken. Hij noteerde nog wel 23 punten, zes rebounds en vier assists. Mike Miller was ook aardig op dreef met achttien punten en acht rebounds. Maar aan de andere kant stond dus één man die het eigenlijk allemaal in zijn eentje opknapte. JR Smith gooide er nog wel veertien punten in, maar het staat allemaal in schril contrast bij de 50 van Anthony.

Dallas Mavericks @ Los Angeles Lakers 81-101

Een gevecht tussen directe concurrenten voor plek acht in het play-offplaatje in het westen. Dallas ging met snode plannen op bezoek bij de Lakers, maar kwam van een koude kermis thuis. Een van de grootste redenen daarvoor was de triple-double van Kobe Bryant. Kobe noteerde 23 punten, elf rebounds en elf assists. Met die elf assists bedient hij medespelers die op hun beurt dan ook weer lekker aan spelen en scoren toekomen. Howard scoorde 24 punten, Clark 17 en Gasol veertien. Topscorer bij de Mavs werd Chris Kaman met veertien punten.

Chicago Bulls @ Washington Wizards 86-90

Het ene moment de recordreeks van Miami stoppen en het andere moment verliezen van Washington. Het overkwam Chicago. Het probleem voor de Bulls zat in het feit dat Washington over John Wall beschikt. De rappe pointguard is bijzonder lekker in vorm de laatste weken en liet dat ook nu weer zie. Hij eindigde de westrijd met 27 punten, negen assists, acht rebounds en drie geblokte schoten. Deze all-round pestatie werd de Bulls te veel. Vijf van de acht Bulls die in de wedstrijd speelden scoorden in dubbele cijfers, maar het bleek niet voldoende om Wall en de Wizards af te stoppen.

Ook leuk om te lezen