Pacers slagen tegen Heat niet voor eerste echte test

De Indiana Pacers draaien goed mee in de Eastern Conference na vier zeges in vijf wedstrijden. Afgelopen woensdag werd de ploeg van coach Frank Vogel voor het eerst getest door een tegenstander van formaat, de Miami Heat. De Pacers konden alleen in het eerste kwart bijbenen, daarna namen Lebron James & co de show over. De Heat wonnen overtuigend met 118-83, en dat zonder de geblesseerde Dwayne Wade.

De Pacers reisden met een behoorlijk dosis zelfvertrouwen af richting South Beach. Ze voelden zich niet geintimideerd door het spel van de Heat, want “zij moeten ook rekening met ons houden”, aldus Dahntay Jones voor aanvang van de wedstrijd. Na een gelijkopgaande eerste kwart nam de thuisploeg het heft in handen. James Jones (14 punten) verving Wade in de basis en schoot een aantal belangrijke driepunters raak in het tweede kwart (33-12), waar de Pacers slechts één field goal wisten te maken.

Na halftime knokten de bezoekers zich terug tot een achterstand van twaalf punten, onder leiding van Daren Collison, alleen was het met de comeback snel gedaan toen James zich met scoren ging bemoeien. King James liep net een triple-double mis met 33 punten, 8 rebounds en 13 assists. Chris Bosh was goed voor 22 punten en 7 uit 11 van het veld. En als Dexter Pittman dan ook nog eens speeltijd krijgt, vorig jaar slechts twee wedstrijden in actie, dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is.

Dit is even een tik voor de Pacers die een goede start van het seizoen kenden met vier overwinningen. Alleen kwamen deze zeges tot stand tegen ploegen die een jaar geleden niet de playoffs haalden, zoals de New Jersey Nets, Detroit Pistons en de Toronto Raptors. De wedstrijd tegen Miami was dan ook bedoeld om te kijken of ze zich konden meten met een titelkandidaat. De Pacers slaagden niet, leden teveel balverlies (23) en hadden moeite met scoren, Roy Hibbert uitgezonderd met 16 punten en 12 rebounds.

Danny Granger had bijvoorbeeld een offday met slechts 6 punten en 2 uit 13 van het veld. Indiana hervat aanstaande vrijdag de competitie met een uitwedstrijd tegen de Boston Celtics. De Heat gaan op bezoek bij de Atlanta Hawks, de enige ploeg in de NBA die van Miami wist te winnen.