Rumoer in Anaheim omtrent aanvoerder Getzlaf

Door

Het is onrustig in Anaheim. De Ducks haalden uit de eerste 37 wedstrijden slechts 26 punten en staan daarmee op een 14de plaats in de Western Conference. Alleen de Columbus Blue Jackets(25) haalden minder punten.

Dat is iets wat fans en lokale media veel te weinig vinden en dus wordt er gezocht naar een oplossing. Een nieuw ter discussie gestelde mogelijkheid is het traden van aanvoerder Ryan Getzlaf.

De Ducks haalden in de afgelopen 6 jaar 5 maal de play-offs en wonnen de Stanley Cup in het seizoen 2006/2007. En dus is de druk tot verbetering van de huidige situatie groot.

Toen de ploeg na 24 wedstrijden op slechts 18 punten stonden werd trainer Randy Carlyle al ontslagen en vervanger voor Bruce Boudreau, die drie dagen eerder was ontslagen bij de Washington Capitals.

Maar 11 wedstrijden en 8 punten verder is dit nog geen directe verbetering gebleken.

Boudreau probeerde al om Getzlaf en zijn maatje in de aanval, Corey Perry, van elkaar te scheiden, maar dit bleek geen succes. Ook de ingreep om Getzlaf uit de eerste powerplay-unit te halen, leverde geen verbetering op.

Getzlaf staat momenteel op 6 goals en 19 assists namens Anaheim. Daarmee staat hij derde in aantal punten namens de Ducks. Maar met deze cijfers blijkt wel dat hij qua punten aan zijn slechtste seizoen sinds zijn debuutseizoen bezig is.

Als de 25-jarige center dit gemiddelde aanhoudt, zou hij op 55 punten uitkomen. In zijn debuutseizoen haalde hij 39 punten, maar toen speelde hij ook maar 57 wedstrijden. Dit seizoen speelde hij alle wedstrijden mee met een gemiddelde speeltijd van 22 minuten per wedstrijd.

Zijn +/- rating van -18 vertelt echter dat Getzlaf aan een slecht seizoen bezig is. Daarmee scoort hij, samen met Cam Fowler, de slechtste +/- rating van Anaheim.

Reden genoeg voor columnist Jeff Miller om in het lokale nieuwsmedium The Orange County Register de positie van Getzlaf ter discussie te stellen. “Als er een ruil tot stand kan komen waar de Ducks sterker van worden, dan is dat de schade van het verlies van Getzlaf waard. Maar je dumpt niet zomaar een speler van Getzlaf. Je moet er een gelijkwaardig zwaargewicht voor terugkrijgen. Maar dit is wel hét moment voor GM Bob Murray om een deal – als die voor handen is – te sluiten, voor een franchise die ontspoord lijkt.”

Een andere naam die met een trade is verband wordt gebracht is veteraan Teemu Selanne. De 41-jarige Fin wil daar echter vooralsnog niets van weten. Gevraagd of hij het einde van zijn carrière niet aan de top zou willen beleven, antwoord hij: “Never say never. Maar ik wil daar nu nog niet over na denken. In eerste instantie wil ik de situatie hier plezieriger maken. Je blijft vechten zo lang als je ademhaalt.”

Het lijkt dan ook zo te zijn dat er nieuws valt te verwachten uit Anaheim in de komende weken. Iedereen lijkt er van doordrongen dat er iets moet veranderen om uit het dal te klimmen.

Foto: centrichat.com

Ook leuk om te lezen