Vleugellamme Rangers toch langs Red Wings

Door

New York Rangers v Detroit Red Wings

De seizoensstart van de New York Rangers had weinig rampzaliger kunnen verlopen. Blessures houden sterspelers als Rick Nash, Henrik Lundqvist en aanvoerder Ryan Callahan op de tribune en de ploeg vergaarde uit de eerste acht duels slechts vier punten. Een welkome overwinning op de Detroit Red Wings oogde gisteravond echter als een keerpunt: 3-2 in OT.

Het duel begon zoals zoveel duels van de Rangers dit jaar. Bij vlagen staat de ploeg als een huis, maar kansen worden vakkundig om zeep geholpen en schoonheidsfoutjes leveren te vaak tegendoelpunten op. Zowel de 1-0 als de 2-1 van Detroit volgden uit momenten van onoplettendheid, maar dit keer bleken de Rangers in staat terug te komen.

Een doelpunt van een Mats Zuccarello, die een enorme rebound slim langs Howard schoot, bracht de stand op 2-2 en ondanks kansen over en weer, was overtime nodig om de wedstrijd te beslissen. Die overtime leek even doelpuntloos te eindigen, maar op de valreep bleek een wonderlijke pass van de vallende Pouliot – die eerder ook de 1-1 al scoorde – naar Derick Brassard genoeg om de Rangers aan de volle punten te helpen.

Een hele opluchting voor de ploeg van Alain Vigneault en de eerste NHL-winst voor back-up goalie Cam Talbot, die al twee duels op rij uitstekend staat te keepen. Het duel was de laatste van een reeks van negen uitwedstrijden op rij. Maandagavond keren de Rangers (3-6-0) huiswaarts voor hun eerste wedstrijd in de volledig verbouwde Madison Square Garden, die na drie lange zomers van renoveren af is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen