NBA Recap (3): Bobcats heersen in The Garden

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 3.

Charlotte Bobcats at New York Knicks 118-110

Een wedstrijd tussen twee ploegen die liever aanvallen dan verdedigen. Rookie Kemba Walker keerde met de Bobcats terug in de Madison Square Garden, waar hij een jaar eerder met UConn de College titel veroverde. Charlotte was aanvallend niet te stoppen, schoot 55 procent van het veld in de 118-110 overwinning op de Knicks. De iets te zware Boris Diaw scoorde 27 punten, Gerald Henderson was goed voor 24 punten. Er werd in the Garden al mondjesmaat geroepen om Phil Jackson.

Samenvatting volgt later.

Cleveland Cavaliers at Toronto Raptors 77-92

De Cavaliers uit of thuis is in dit prille seizoen nog een wereld van verschil. De Cavs hadden in Canada geen schijn van kans tegen de Toronto Raptors. Andre Bargnani was goed voor 31 punten en 7 rebounds, DeMar DeRozan scoorde 25 punten en José Calderon noteerde 13 punten en 11 assists. Beide ploegen hebben een 3-3 record in de Eastern Conference.

New Jersey Nets at Boston Celtics 70-89

Voor aanvang van de wedstrijd leek een overwinning voor de Celtics zo goed als zeker. De Nets waren al niet in vorm, en dan misten ze ook nog in Deron Williams en Kris Humpries de twee beste spelers. De Nets boden knap weerstand, 17 punten van Marshon Brooks, maar kwamen te kort in de tweede helft. Paul Pierce scoorde 24 punten voor de Celtics, de  vierde overwinning op rij.

Chicago Bulls at Detroit Pistons 99-83

De Bulls keken bij de rust al tegen een 51-35 voorsprong aan in Detroit. Carlos Boozer was met 19 punten topscorer voor Chicago in de eenvoudige 99-83 overwinning op de Pistons. Derrick Rose had een rustige avond met 17 punten en 10 assists, hoewel hij 40 minuten op het veld stond. De vierde overwinning in vijf wedstrijden on the road voor de Bulls. Greg Monroe noteerde 19 punten en 13 rebounds voor de thuisploeg.