Irving onzeker voor Game 2 NBA Finals

Door

Toronto Raptors v Cleveland Cavaliers
Even liet hij weer flitsen zien van de Kyrie Irving waar de ‘oehs-en-ahs’ veelal van de tribunes klinken, maar halverwege de extra tijd in de eerste wedstrijd van de NBA Finals ging het weer mis met zijn knie. De Cleveland Cavaliers-ster zakte door zijn knie en liep grimassend van de pijn naar de kleedkamer.

Op dat moment had de spelverdeler 23 punten, 7 rebounds, 6 assists en 4 steals. De Cavs kwamen in de 100-108 verloren wedstrijd in de extra tijd maar tot twee punten en kregen ook nog de mentale dreun van het verliezen van hun tweede ster. In een iso-play met Klay Thompson zakt hij door zijn knie. De eerste onderzoeken hebben geen kruisbandscheuring of meniscusschade aangetoond, maar Irving krijgt vandaag nog een MRI-scan.

De wijze hoe hij door de catacombe naar de kleedkamer liep, belooft niet veel goeds. Hinkend en met een van pijn vertrokken gezicht smijt hij uit frustratie zijn shirt op de grond. Na afloop zat hij er ook verslagen bij toen hij de journalisten te woord stond. Zijn status voor de tweede wedstrijd is uiteraard zeer onzeker. Zelf vreest hij voor wellicht nog meer schade. Dat zou een bittere pil zijn voor de Cavaliers. Tegen de Atlanta Hawks konden ze het nog bolwerken, maar tegen het getalenteerde en fitte Golden State Warriors hebben ze elk stukje talent hard nodig.

Irving was juist eindelijk weer fit. Hij miste twee wedstrijden in de Conference Finals tegen de Hawks en was in de ronde ervoor tegen de Chicago Bulls ook verre van fit door een knie- en voetblessure. Gezien de lichaamstaal van Irving ziet het er niet naar uit dat hij zondagavond al speelklaar zal zijn. De neutrale NBA-fan moet zijn vingers kruisen en hopen op een medisch wonder. Een finale zonder Kyrie Irving zou wel eens snel over kunnen zijn.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Kuups 6 jaar ago

  Ik vind dat Blatt/James hier een grote verantwoordelijkheid in hebben. Zij zouden Irving tegen zichzelf moeten beschermen en niet laten spelen. Het kan niet anders dan dat de blessure van vannacht samenhangt met eerdere blessures. Hoe jammer het ook is voor de Finals, dit kan gewoon niet in mijn ogen. Gezondheid is enz.. Straks is hij de tweede DRose

  • Bahadir 6 jaar ago

   Totaal niet te vergelijken situaties uiteraard. Jou vergelijking gaat nog een stapje verder dan appels met peren vergelijken.

   Verder ben ik het wel met je eens dat Kyrie niet zou moeten spelen. Die jongen is 23 jaar en komt pas net kijken bij de grote jongens.
   Daarnaast betekent een mogelijk verlies in de Finals dit jaar dat de Cavs volgend seizoen volle bak voor de ‘Chip zullen gaan met hopelijk een fitte Kyrie en Kevin Love. En dat zou ik dolgraag willen meemaken, aangezien ik vind dat ze een fantasy-achtig goed en vooral leuk team hebben om naar te kijken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen